Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hingisová už by mohla nějaký debl prohrát, doufá před Švýcarskem Pála

Praha - Ať už Švýcarky pozvou české tenistky k semifinále Fed Cupu do Ženevy, Lucernu, či St. Gallenu, je jasné, že obhájkyně titulu v polovině dubna čeká náročný test. Po výhře v 1. kole v Rumunsku narazí výběr kapitána Petra Pály na tým s nadějnou Belindou Bencicovou a zkušenou Martinou Hingisovou.

Karolína Plíšková a Petr Pála
zdroj: AP autor: Francis Vachon

"Bude to strašně těžký zápas. Dvě holky mají v singlu blízko desítky a excelentní Hingisovou na čtyřhru," řekl Pála v Kluži po vítězství nad Rumunskem o příštích soupeřkách. "Budeme muset něco vymyslet. Uvidíme, jak budou holky zdravé, jak se kdo bude cítit. Nejdřív se musíme soustředit, co bude s námi, a pak se můžeme starat o ostatní," uvedl.

Osmnáctiletá Bencicová je vycházející hvězdou a Timea Bacsinszká už byla loni světovou desítkou a zahrála si semifinále French Open. K tomu mají Hingisovou, bývalou světovou jedničku, která je po návratu suverénní ve čtyřhře. Hingisová tvoří pár se Saniou Mirzaovou z Indie a spolu drží sérii 36 vyhraných zápasů v řadě. "Už by mohla nějaký debl taky prohrát, ne?" konstatoval Pála.

"Ale bude to něco jiného, když nebude hrát s Mirzaovou. Je to otevřené," uvedla Karolína Plíšková, která v Rumunsku zařídila tři body. Sílu Hingisové v deblu pocítila v semifinále v Melbourne, kde získaly s Němkou Julií Görgesovou jen jednu hru. Bývalý desátý deblista světa Pála, finalista French Open 2001, umí ocenit kvality Hingisové. "Je vynikající a je paráda se na ni koukat," uznal Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková dotáhla české tenistky do semifinále Fed Cupu

Není tam ani jeden bod jasný, ale máme hodně variant, říká Plíšková

"Budou to těžké soupeřky a zase budeme hrát venku, ale taky máme skvělé hráčky. Uvidíme, jak to bude a kdo bude hrát," řekla Barbora Strýcová. "Není tam ani jeden bod jasný. Ale je to za dlouho a do té doby se může stát hodně věcí. Lucka (Šafářová) se může uzdravit a máme hodně variant, jak to postavit," uvedla Plíšková. Češky mají se Švýcarskem pozitivní bilanci 5:1. Jedinou porážku jim uštědřila v roce 1998 právě Hingisová, která uhrála tři body.

A tehdy to bylo naposledy, kdy si Švýcarky zahrály semifinále a poté i finále. Letos myslí na podobný úspěch, možná i na premiérový titul. "Po tom toužíme," řekla světová jedenáctka Bencicová. "Nemáme superstar jako třeba Serenu (Williamsovou) nebo Marii (Šarapovovou), ale není jednoduché proti nám hrát. Jsme velice solidní ve dvouhrách, hráčky se dobře doplňují a máme vynikající čtyřhru,"vyzdvihl kapitán Heinz Günthardt. Hrát se bude 16. a 17. dubna a dějištěm bude Ženeva, Lucern nebo St. Gallen. O místě se rozhodne do dvou týdnů, kapacita bude okolo 6000 míst.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články