Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hingisová: Nejhorší by bylo, kdybych musela do dvouhry

Lucern (Švýcarsko) – Před osmnácti lety byla hlavní tahounkou Švýcarek při postupu přes Česko, když porazila i Janu Novotnou. Tentokrát by se však Martina Hingisová ráda dvouhře proti Češkám vyhnula. Sama přiznává, že kdyby musela v semifinále Fed Cupu do singlu nastoupit, byl by to ten nejhorší možný scénář. Hráčka s českými kořeny se chce soustředit pouze na čtyřhru.

Martina Hingisová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Urs Flueeler

Kapitán Švýcarek Heinz Günthardt sice na tiskové konferenci uvedl, že má k dispozici tři singlistky a tři deblistky, což by mohlo značit i možný start Hingisové ve dvouhře, ale sama hráčka s tím příliš nepočítá. "To samozřejmě není plán. Doufám, že k tomu nedojde. Jedině při deblu," řekla Hingisová.

Hrát dvouhry by za Švýcarsko měly aktuální sedmnáctka žebříčku WTA Timea Bacsinszká a Viktorija Golubicová (129. WTA). Pětatřicetiletá Hingisová by údajně nastoupila do singlu jedině v případě zranění jedné z nich. "To by byla ta nejhorší věc, co by se mohla stát, a doufám, že k tomu nedojde," přála si Hingisová.

"Máme tady dvě skvělé hráčky," řekla Hingisová o Bacsinszké i Golubicové a pokračovala: "Timea je zase ve formě a Viktorija taky hrála v poslední době dobře. Řekla bych, že je zápas padesát na padesát a my máme ještě podporu domácího publika. Dáme do toho všechno, abychom byly pro Češky konkurencí."

Je nám líto, video expirovalo.
Hingisová: Češky jsou favoritky, ale nás poženou fanynky

Neúčast desáté hráčky světa Bencicové, které Hingisová na okruhu radí a pomáhá, je oslabením Švýcarek. "Je to škoda, je to ztráta týmu, ale vy tady taky nejste v nejlepším (složení)," upozornila Hingisová, že v české sestavě nejsou Petra Kvitová a Lucie Šafářová, které mají lví podíl na čtyřech českých titulech.

Češky už jednou porazila

Proti Češkám může Hingisová nastoupit podruhé a poprvé od čtvrtfinále v roce 1998, kdy řídila výhru Švýcarek. "Jéžiš, to už je dávno," řekla. Se současnými českými hráčkami se potkává na okruhu, především s deblistkami se dobře zná a často se spolu baví na turnajích, jako třeba letos na Australian Open. "Byly jsme v šatně ve stejném rožku," doplnila.

Hingisová má po matce Melanii Molitorové české kořeny, proto hovoří plynně česky, ale v utkání jde nostalgie stranou. "Musím to vzít profesionálně, tak jak to je. Teď hraju za svoji zem a těším se na to. Fed Cup je vždy něco speciálního, mě to vždycky bavilo," řekla.

Košická rodačka prožívá třetí úspěšný návrat. Hraje už jenom čtyřhry a s Indkou Saniou Mirzaovou vytvořily skvělý pár. Loni vyhrály Wimbledon a US Open, letos přidaly vavřín z Australian Open. Obě jsou nyní deblovými jedničkami. "Poslední rok byl neuvěřitelný, skoro těžko to půjde zopakovat, ale jsem za to ráda. Tohle všechno je v mé skoro třetí kariéře bonus, tak si to užívám, dokud to jde," řekla.

Pětinásobná grandslamová vítězka dvouhry má letos ještě jeden cíl. Tím je olympiáda v Riu de Janeiro, na kterou se chystá do čtyřhry a do mixu. Ve smíšené čtyřhře by měla nastoupit s Rogerem Federerem. "Měla jsem luxus si vybrat mezi Federerem a Wawrinkou. Štěstí, že tyhle hráče máme," usmála se a myslí na cenný kov. "Těším se a dáváme si s Rogerem v mixu šance," přitakala.

Do čtyřhry žen se pro olympijský turnaj, který okusila bez zisku medaile jen před dvaceti lety v Atlantě, vybírá mezi Bacsinszkou a Bencicovou. "Bude to těžké rozhodování. Jednou je ve formě ta a potom ta druhá. Jsem zvědavá, kdo na tom bude líp za dva týdny, ale někdy to rozhodnutí přijít musí," řekla Hingisová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články