Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hewitt už je v tenisové Síni slávy, na oficiální přijetí si musel rok počkat

Na členství mezi vybranou tenisovou společností si musel počkat kvůli koronavirovým opatřením, která komplikovala cestování z Austrálie do USA. Australan Lleyton Hewitt byl s ročním zpožděním uveden do Síně slávy v americkém Newportu.

Lleyton Hewitt
zdroj: Reuters autor: Katherine Taylor

"Myslím, že jsem potřeboval ten rok navíc, abych našel správná slova," řekl Hewitt na slavnostním ceremoniálu, který se konal tradičně během turnaje ATP. "Je to pro mě neuvěřitelná čest a díky přítomnosti mé rodiny a přátel je to ještě výjimečnější," uvedl jednačtyřicetiletý rodák z Adelaide. Do Síně slávy ho uvedli legendární krajané John Newcombe a Tony Roche.

Hewitt během kariéry vyhrál 30 turnajů ATP ve dvouhře včetně US Open 2001 a Wimbledonu 2002. Podílel se také na dvou australských vítězstvích v Davisově poháru. V roce 2001 se stal ve 20 letech nejmladší světovou jedničkou a v čele žebříčku strávil celkem 80 týdnů. Kariéru ukončil v roce 2016.

"Měl jsem to štěstí, že jsem mohl nastupovat proti hráčům několika generací. Hrál jsem proti svým hrdinům, k nimž jsem vzhlížel, jako byli Andre Agassi a Pete Sampras. A pak proti třem nejlepším hráčům všech dob Rafaelu Nadalovi, Rogeru Federerovi a Novaku Djokovičovi," řekl Hewitt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články