Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Hektický den Petry Kvitové – z Hradu rovnou do Varů

Praha - Tenistka Petra Kvitová doufá, že v budoucnosti získá další wimbledonský talíř. Čerstvá vítězka slavného turnaje na trávě v londýnském All England Clubu to řekla při dnešním přijetí u prezidenta republiky Václava Klause na Pražském hradě. Jednadvacetiletá hráčka dala při této příležitosti hlavě státu jednu ze svých raket a velkou fotografii se zlatým talířem, trofejí pro wimbledonskou vítězku. Ve 20:10 bude Kvitová odpovídat na otázky diváků v pořadu Hyde Park.

"To je ten slavný talíř? Krásný. Kolikrát ho ještě budete mít v rukách?" ptal se prezident při krátkém setkání české hvězdy. "Snad víckrát než jen jednou," odvětila mu s úsměvem Kvitová.

Prezident Klaus si jako velký tenisový fanoušek její sobotní finále s Ruskou Marií Šarapovovou nenechal ujít. "Málem jsem nedýchal. Lákali mě, abych přijel, a když jsem to viděl, tak jsem strašně litoval, že jsem tam nebyl," řekla hlava státu. Kvitová si pozvání od prezidenta moc vážila. "Je čest, že mě pozval hned po Wimbledonu, a doufám, že to nebylo naposledy. Bylo to příjemné," uvedla Kvitová při odchodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Jakuba Železného

Kvitová přijela na Pražský hrad ve společnosti manažera Miroslava Černoška a při příjezdu na druhé nádvoří si ji hned fotili asijští návštěvníci hradu. Kvitová se na setkání s prezidentem oblékla do bílých šatů nad kolena a z Prahy hned zamířila na karlovarský filmový festival. "Vary jsou velkou společenskou událostí a přivítat tady takhle mladou vítězku Wimbledonu, to si myslím, že je docela příjemné," komentoval prezident festivalu Jiří Bartoška. "Pro tenis je Wimbledon nejvíc, co můžete vyhrát, pro herce asi získat Oscara, takže je to úplně podobné," dodala Kvitová.

"Máme štěstí, že letíme. Je to nabité, ale to k tomu patří," řekla Kvitová, kterou čekala i autogramiáda v Nike a další rozhovory. Z velkého zájmu podle svých slov ale 'nezešílela'. "Ještě ne, ještě to jde. Měla jsem dva dny volno s rodinou, to jsem si užila a teď to zvládnu," ujistila.

Příští týden se Kvitová vrátí do práce

V pátek čeká Kvitovou oslava v rodném Fulneku. Tam bude u rodičů na čestném místě i replika wimbledonského talíře. "Taťka ho někam vystaví," řekla. Po společenských akcích se Kvitová vrátí příští týden do 'práce'. Společně s kondičním trenérem Josefem Ivankem absolvuje soustředění na tradičním místě ve Vysokých Tatrách, aby se připravila na americké turnaje na betonu. "Tam se zase začnu věnovat tenisu a pak asi budu hrát v Torontu, jak říkal trenér," dodala Kvitová.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články