Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Halepová titul v Torontu neobhájí, ve finále Wozniacká vyzve Svitolinovou

Toronto - Rumunská tenistka Simona Halepová si potřetí v řadě finále na Rogers Cupu nezahraje. V Torontu skončila v semifinále po zdrcující porážce od Ukrajinky Eliny Svitolinové. Světová pětka přehrála druhou hráčku žebříčku za necelou hodinu dvakrát 6:1.

Elina Svitolinová
zdroj: Reuters autor: Steve Holland

O titul se Svitolinová utká s Dánkou Caroline Wozniackou, přemožitelkou Karolíny Plíškové. Ve finále čtyřhry je Květa Peschkeová s německou spoluhráčkou Annou-Lenou Grönefeldovou, které zdolaly český pár Lucie Šafářová, Barbora Strýcová 6:1 a 7:5.

Halepová loni Rogers Cup ovládla, o rok dříve finálový zápas skrečovala. V sobotním semifinále však nezvykle kazila a nevynucených chyb si zapsala 34. Svitolinové tak ideálně vyšla odveta za třísetovou porážku na French Open. "Byl to psychicky strašně náročný zápas, protože jsme musely odehrát dva zápasy za den. A fyzicky taky, doběhne spoustu míčků," řekla Ukrajinka.

V Torontu se totiž kvůli dešti měnil program a o pár hodin dříve obě teprve dohrály čtvrtfinále. Svitolinová v něm po velké bitvě vyřadila wimbledonskou vítězku Garbiňe Muguruzaovou. V Torontu si dvaadvacetiletá Svitolinová zahraje letos už páté finále a zatím v něm pokaždé uspěla. Z této sezony má tituly z Říma, Istanbulu, Dubaje a Tchaj-peje. Sebevědomí jí zvyšuje i bilance s Wozniackou 2:0.

Výsledky tenisového turnaje žen v Torontu Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,735.139 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Svitolinová (5-Ukr.) - Halepová (2-Rum.) 6:1, 6:1.

Čtyřhra - semifinále:

Peschkeová, Grönefeldová (8-ČR/Něm.) - Šafářová, Strýcová (3-ČR) 6:1, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články