Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Halepová senzačně smetla Serenu Williamsovou, dovolila jí jen dvě hry

Singapur - Rumunka Simona Halepová se postarala o šok na Turnaji mistryň. V Červené skupině pokořila Američanku Serenu Williamsovou a světovou jedničku v Singapuru zničila suverénně 6:0 a 6:2. Srbka Ana Ivanovičová pak porazila Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 6:1, 6:3 a udržela si naději na postup do semifinále, musí ale v pátek zdolat rozjetou Halepovou.

Serena Williamsová
zdroj: Isifa/EPA

Halepová ukončila vítěznou sérii Williamsové na Turnaji mistryň čítající 16 vyhraných zápasů. Američanka ovládla bez prohry vrchol sezony v letech 2009, 2012 a 2013, naposledy na Masters prohrála se starší setrou Venus v roce 2008.

"Mám za sebou nejlepší zápas v kariéře. Nedokážu popsat, jak se teď cítím. Chci si to užít a nikdy na to nezapomenu," řekla Halepová na kurtu. "Ona nepředvedla svůj nejlepší výkon, ale já hrála rychle, agresivně a dobře si otvírala kurt," dodala.

První set – jen devět míčů pro Serenu

Úvod utkání byl šokující pro diváky i trenéry v hledišti. Halepová výborně returnovala, skvěle se pohybovala a především skoro nechybovala. Navíc dokázala hrát agresivně a Williamsovou po kurtu nezvykle honila. V dvacetiminutovém prvním setu povolila Američance, která jen kroutila hlavou, pouhých devět míčů. "Kanára" Williamsová dostala poprvé v sezoně a poosmé na okruhu WTA.

Williamsová se snažila vyhecovat a dávala co největší rány, ale dál chybovala, a proto nevyužila ani jeden ze šesti brejkbolů. První game Halepová soupeřce povolila až v deváté hře utkání a výměny pak začaly být vyrovnané a dlouhé. Rumunka ale dál dominovala a bez problémů dovedla zápas do vítězného konce.

"Když to shrnu, tak Simona hrála skvěle," řekla Williamsová. O její hře se to říci nedá. Udělala 36 chyb, třikrát víc než její soupeřka. "Hrála jsem trapně a mé podání by bylo dobré tak pro desetileté juniorky a mladší. Forhend jsem neměla vůbec, ten s předstihem odjel na dovolenou," snažila se Američanka prohru zlehčit.

Pouhé dvě hry v utkání získala Williamsová podruhé v kariéře. Předtím se jí to stalo před 16 lety s Jihoafričankou Krugerovou (1:6, 1:6) v Oklahoma City. Halepová poprvé v kariéře porazila první hráčku světa. Při své premiéře na Turnaji mistryň má i díky tomu na kontě už dvě výhry a nakročeno do semifinále.

Ivanovičová měla skvělý nástup do utkání s Bouchardovou a první set získala bez problémů. Ve druhé sadě odvrátila několik brejkbolů a zisk podání soupeřky ze sedmé hry ji posunul k první výhře nad mladou Kanaďankou v kariéře.

Ani Bouchardová ještě není ze hry o postup. Musí ve čtvrtek porazit 2:0 Williamsovou a doufat, že Halepová stejným poměrem zdolá Ivanovičovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články