Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Halepová se v Praze cítí bezpečně a hlásí: Už se nemůžu dočkat, až začnu

Světová tenisová dvojka Simona Halepová se při návratu na turnaje, který absolvuje v pražské Stromovce, těší na zápasové emoce. Až po české zastávce okruhu WTA se rozhodne, zda poletí do New Yorku na grandslamové US Open. Přímé přenosy z Prague Open sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Simona Halepová
zdroj: AP autor: Michel Euler

Halepová plánovala po skoro půlroční pauze, zaviněné koronavirovou pandemií, hrát už tento týden v Palermu, ale ještě se necítila mentálně připravená. Do okruhu WTA proto naskočí až na antuce ve Stromovce. "Chyběly mi zápasové emoce, které doma nezažijete. Už se nemůžu dočkat, až začnu," prohlásila.

Předloňská královna z Roland Garros hrála naposledy turnaj 22. února, kdy ve finále v Dubaji porazila Kazašku Jelenu Rybakinovou. Poté léčila zranění nohy a od března sezonu zastavila opatření proti šíření nemoci covid-19.

"První dva měsíce jsem měla volno a byla jsem doma," popsala Halepová. "Bez tenisu to bylo těžké a zvláštní, ale měla jsem čas relaxovat. Mám za sebou deset let plných turnajů a nebylo špatné se zastavit."

Je nám líto, video expirovalo.
V Praze bude hrát pětice Češek, Martincová nezvládla kvalifikaci

Postupně začala s tréninkem. Doma v Bukurešti se připravovala např. s Irinou-Camelií Beguovou, Anou Bogdanovou i s muži. "Posledních šest sedm týdnů jsem trénovala tvrdě a jsem nachystaná. Je mi ale jasné, že utkání jsou něco jiného než trénink. Jsem trošku nervózní a čekám, že to bude chvilku trápení," dodala k turnaji v Praze, kde se v 1. kole utká se Slovinkou Polonou Hercogovou.

Návrat si zpestří i čtyřhrou v páru s Barborou Strýcovou. "Budu hrát s wimbledonskou šampionkou, budu nervózní a bude to legrace. Bára mi to ulehčí snadnými míči na síti," smála se Halepová, která loni vyhrála ve Wimbledonu dvouhru a Strýcová čtyřhru.

Osmadvacetiletá Rumunka je připravená dodržovat bezpečnostní opatření. "Dělám to doma a všude, kde jsem. Zdraví je pro mě nejdůležitější. Je nutné, aby to dělali všichni, žijeme ve společné bublině a musíme se navzájem chránit," podotkla vítězka 20 turnajů v singlu a na účet pražských organizátorů dodala: "Cítím se bezpečně."

Účast na US Open je ve hvězdách 

Halepová zatím neví, jestli koncem srpna poletí do New Yorku na grandslamové US Open. "Odehraji v Praze turnaj a pak se teprve rozhodnu, co a jak udělám. Podmínky jsou náročné, ale teď na sto procent nevím, jak to bude," zakončila.

Pondělní program singlu:

Centrální dvorec (začátek 12:45):
Kuděrmětovová (8-Rus.) - Bouchardová (Kan.)
Kristýna Plíšková - L. Fruhvirtová (obě ČR)
Paoliniová (It.) - Mertensová (3-Belg.).

Kurt č. 10 (12:30):
Jastremská (4-Ukr.) - Beguová (Rum.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články