Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Halepová otočila. Operaci nosu posunula a proti Češkám v 1. kole nastoupí

Bukurešť – Rumunské tenistky nakonec proti Česku v 1. kole Fed Cupu nastoupí i se svojí největší hvězdou. Světová dvojka Simona Halepová odložila plánovanou operaci nosu a na duel s obhájkyněmi titulu bude připravena. Kromě ní se do nominace kapitánky Aliny Cercelové-Tecsorové vešly také Irina-Camelia Beguová (31. v žebříčku WTA), Monica Niculescuová (40.) a Andreea Mituová (96.). Duel se uskuteční v Kluži příští víkend 6. a 7. února.

Sport
zdroj: ČT4

Předloňská finalistka Roland Garros začátkem týdne oznámila, že jde na operaci nosu, která ji má zbavit opakujících se infekcí, a proto Fed Cup vynechá. Rozhodnutí ale přehodnotila. "Jsem nadšená. Je to skvělá zpráva, že se Simona Halepová rozhodla nastoupit. Odložila operaci a je připravena hrát," řekla Tecsorová.

"Dělal jsem nominaci s tím, že Halepová bude hrát. Teď jen z pozice favorita, kdyby hrálo Rumunsko bez ní, je to zase úplně otevřený zápas," řekl kapitán Petr Pála. "Stejně to bude na nás. Je třeba to vymyslet a udělat tak, aby byly holky v pohodě, zdravé a dobře naladěné, což je nejlepší cesta, jak uspět," doplnil Pála.

Čtyřiadvacetiletá Halepová odehrála za Rumunsko ve Fed Cupu celkem osmnáct zápasů a bilanci má 12:6, ve dvouhře vyhrála deset ze třinácti duelů. "Zdobí ji výborný pohyb a vyrovnanost úderů. Je vždycky solidní, o to více mě překvapilo, že zrovna ona prohrála v 1. kole Australian Open," řekl Pála o rumunské jedničce.

Češky vyhrály uplynulé dva ročníky soutěže a do Rumunska poletí v momentálně nejsilnější sestavě. Kapitán Petr Pála v úterý nominoval světovou sedmičku Petru Kvitovou, Karolínu Plíškovou (12.), Barboru Strýcovou (48.) a Denisu Allertovou (66.). Kvůli dlouhodobé nemoci chybí světová devítka Lucie Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články