Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hájek zničil Capdevilla a tenisté vedou v Chile 2:0

Coquimbo (Chile) - České tenisty dělí jediný bod od postupu do semifinále Davisova poháru. Jan Hájek porazil ve druhé dvouhře Paula Capdevilla 6:0, 6:2 a 6:1 a tým kapitána Jaroslava Navrátila vede v Coquimbu nad Chile 2:0 na zápasy. První bod získal nečekaně hladce Ivo Minář, který nedal šanci domácí jedničce a Nicolase Massua porazil 6:0, 6:2 a 6:3. Sobotní čtyřhra může přinést postupový třetí bod. Od 18:00 o něj bude bojovat dvojice deblových specialistů Lukáš Dlouhý a František Čermák, domácí nominovali Jorge Aguilara a Capdevilla. Přímý přenos odvysílá ČT4 a server SportŽivě.cz.

V případě úspěchu v Chile by svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila hráli podruhé za sebou semifinále soutěže o salátovou mísu. V září by loňské finalisty čekal vítěz utkání Chorvatska a Srbska. 

Hájek vlétl do druhého utkání po vzoru Mináře. Česká jednička se spoléhala na přesnější hru a získával fiftýn za fiftýnem. V hledišti se nekonalo chilské peklo, slyšet byla hrstka českých fandů a Hájek je potěšil rychlým ziskem první sady bez ztráty jediné hry.

Jan Hájek

"Radost mám obrovskou, protože vedeme dva nula. Myslím, že to nikdo nečekal, ale zápas ještě není hotový. Musíme jet stále na sto procent a slavit můžeme, až budeme mít na svém kontě tři body."

V druhém setu se zdálo, že Capdeville vyrovnal hru, ale začal častěji chybovat. Hájek si body ve výměnách vybojoval pestrými údery, občas zařadil chytře i zkrácení hry. Znovu brejknul Chilana v třetí hře, další přidal v sedmé a na dvorci dominoval, zatímco Capdeville se vztekal na nekvalitní antuku a rozbil i raketu.


Domácí tenista zkusil Hájka vyhodit z rytmu pauzou na toaletu mezi druhým a třetím setem, ale neuspěl podobně jako jeho předchůdce v první dvouhře Nicolas Massu. Hájek vzal 186. hráči světa podání v úvodu třetí sady, ale pak si poprvé prohrál i svůj servis. Nenechal se ovšem rozhodit a ziskem zbylých pěti her pečetil výhru.

Hájek si na své konto připsal v Davisově poháru druhé vítězství, ale první důležité, protože předtím hrál za rozhodnutého stavu. Českým tenistům chybí v Chile kvůli zranění opory Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, ale Minář s Hájkem je výborně zastoupili.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články