Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hájek si v Prostějově zahraje finále, Berdych vypadl

Prostějov - Tenista Jan Hájek má na dosah druhý titul na prostějovském challengeru UniCredit Czech Open. Český hráč dnes v semifinále porazil Itala Potita Staraceho 6:4 a 7:5. Jeho finálovým soupeřem ale nebude Tomáš Berdych. Domácí hráč totiž ve druhém semifinále prohrál s Belgičanem Stevem Darcisem dvakrát 6:7. Finále se hraje v sobotu od 11:00.

Hájek vyhrál v Prostějově poprvé v roce 2006, ale letos by ho na titul tipoval málokdo. Do hlavní soutěže se totiž musel dostat z kvalifikace. "Kdyby mi někdo řekl, že se probojuji do finále, tak bych mu určitě odpověděl, že to není možné," řekl Hájek, přítel Daniely Bedáňové, bývalé šestnácté tenistky žebříčku dvouhry WTA.

V duelu se Staracem měl oba sety pod kontrolou, ale měl problém je ukončit. V prvním potřeboval sedm setbolů a ve druhém využil až čtvrtý mečbol. "Moc jsem si to zkomplikoval. Ty koncovky jsem mohl zahrát o něco dřív a určitě lépe," uvedl nyní 288. hráč světa, který se snaží vrátit do světové stovky, kde byl již v roce 2006 na 71. místě, i za pomoci někdejší české jedničky Jiřího Nováka.

Hájkův favorit nakonec do finále nepronikl

Do finále si Hájek přál Berdycha, "aby vyhrál Prostějovák", jenomže dvacátý hráč světa zápas s Darcisem ztratil ve zkrácených hrách. V té první měl Berdych i setbol. "Jenomže on tam střelil eso, takže těžko mluvit o šancích. V tie-breaku to bylo o jednom, dvou míčích a tam to vyšlo lépe jemu," řekl Berdych po vyřazení. Berdych tak podobně jako kdysi Novák zatím marně útočí na prostějovský titul. "Dá se najít víc důležitějších zápasů, který můžou mrzet, třeba prohra v Davisově poháru. Teď to dopadlo v semifinále a doufám, že to příště bude lepší," řekl Berdych. Z Prostějova spěchal Berdych do německého Halle, kde ho čeká generálka na grandslamový Wimbledon. "Přechod na trávu z antuky bude asi nepříjemný. Bude to zkouška bez velkých očekávání," dodal.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články