Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hájek i Štěpánek prošli do 2. kola v New Havenu

New Haven (USA) - Tenisté Radek Štěpánek a Jan Hájek postoupili na turnaji v New Havenu do 2. kola. Na úvod generálky před grandslamovým US Open vyřadil Hájek v tuhém boji Jamajčana Dustina Browna 7:5, 6:3, Štěpánek naopak hladce přehrál 6:0, 6:4 Uruguayce Pabla Cuevase a přerušil sérii neúspěchů. Petra Kvitová po skvělém výkonu na Wimbledonu nemůže najít ztracenou formu a opět vypadla již v prvním kole.

Štěpánek měl štěstí, že po prohře v kvalifikaci přeci jen získal místo v hlavní soutěži kvůli odstoupení Mardyho Fishe. Šanci využil a Cuevase smetl za 74 minut. Díky tomu přerušil sérii bez vítězství na turnajích ATP, která trvala od poloviny února. Od té doby se potýkal s různými zdravotními problémy a dílčího úspěchu dosáhl jen finálovou účastí na prostějovském challengeru. Po návratu na americké turnaje prohrál v úvodním kole ve Washingtonu, Torontu i Cincinnati. V dalším kole narazí Štěpánek na turnajovou trojku Fernanda Gonzaleze z Chile.

Hájek se s Brownem přetahoval o každý game až do stavu 5:5, přičemž dokázal odvrátit osm z devíti brejkbolů soupeře. Ve druhém setu už neměl při svém podání tolik problémů a 113. hráče světa, jenž žije v Německu, nakonec zdolal za necelou hodinu a půl. V dalším kole jej čeká osmý nasazený Němec Florian Mayer. Kvitová nestačila po setech 5:7 a 3:6 na Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články