Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

H+H vyhrály turnaj v Lucemburku, Del Potro ve Vídni

Vídeň - Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková porazily ve finále čtyřhry v Lucemburku rumunskou dvojici Monica Niculescuová, Irina-Camelia Beguová 6:3, 6:4 a získaly čtvrtý triumf v sezoně. Ve dvouhře ukončila přes dva a půl roku dlouhé čekání na titul bývalá světová jednička Američanka Venus Williamsová. Na evropské půdě se zadařilo i Argentinci Juanu Martínu del Potrovi, který zvítězil na turnaji ve Vídni, kde porazil debutanta ve finále na ATP Tour Gregu Žemlju ze Slovinska 7:5 a 6:3.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou
zdroj: ISIFA

Stříbrné olympijské medailistky rozšířily sbírku společných úspěchů na osm a v deblu v Lucemburku se postaraly o třetí vítězství českých tenistek za poslední čtyři roky. Loňská finalistka Hradecká s Hlaváčkovou navázaly na triumfy Ivety Benešové a Barbory Záhlavové-Strýcové, které turnaj ovládly v letech 2011 a 2009.

Dvaatřicetiletá Williamsová, kterou v posledních dvou letech trápily zdravotní potíže a mimo jiné šest měsíců nehrála kvůli poruše imunitního systému, si ve finále poradila 6:2 a 6:3 s Niculescuovou. Celkově si připsala 44. titul v kariéře. Z aktivních hráček je lepší pouze její mladší sestra Serena, která má na kontě o jeden turnajový triumf víc.

Sedminásobná grandslamová vítězka porazila Niculescuovou za hodinu a 23 minut a připravila jí druhou porážku ve finále v Lucemburku za sebou. Loni pětadvacetiletá Rumunka, která na svůj první titul stále čeká, nestačila na Viktorii Azarenkovou z Běloruska.

Del Potro porazil překvapení z kvalifikace

Sedmdesátý hráč žebříčku Žemlja i tak zažil nejlepší týden v kariéře. Do premiérového finále se dostal z kvalifikace a na cestě k souboji o titul porazil poprvé tenistu ze světové dvacítky (Tommyho Haase) a poté i desítky (Janka Tipsareviče). Jediným kvalifikantem, který letos vyhrál turnaj, tak zůstal Fin Jarkko Nieminen v Sydney.

Del Potro potvrdil roli nejvýše nasazeného a připsal si 12. titul v kariéře. Zvýšil tak své šance na účast na Turnaji mistrů v Londýně, v žebříčku mu zatím patří sedmé místo za šestým Tomášem Berdychem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články