Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Grandslamové turnaje budou prioritou, hlásí uzdravený Murray

Po vleklých zdravotních problémech se bývalá světová jednička Andy Murray cítí sebejistě a počítá se startem na US Open i Roland Garros, které se budou konat v rychlém sledu v pozdním létě. Třiatřicetiletý Brit v této sezoně nehrál ani před koronavirovou pauzou, protože doléčoval zhmožděnou pánevní kost z listopadového finále Davis Cupu.

"Grandslamové turnaje budou prioritou. Program je komplikovaný, ale samozřejmě chápu, proč to tak je," řekl Murray k nahuštěné termínové listině. Tenisová sezona se kvůli pandemii koronaviru zastavila na začátku března a rozběhne se v polovině srpna. US Open má začít 31. srpna a přeložené antukové Roland Garros už 27. září.

"Kyčel je poslední čtyři týdny lepší. Rozhodně lepší než v březnu. Cítím se sebejistě, protože mám docela natrénováno," pokračoval trojnásobný grandslamový šampion, jenž se tento týden představí na charitativním turnaji "Battle of the Brits", který organizuje jeho bratr Jamie.

Na grandslamu hrál Murray dvouhru naposledy před půldruhým rokem na Australian Open. Poté se podrobil druhé operaci kyčle, po které se dokázal vrátit na ATP Tour, a dokonce získal tituly v singlu i deblu.

Dvojnásobný olympijský šampion si ani nestěžuje na přísné hygienické podmínky, jež nejspíš budou na newyorském US Open panovat. "Pokud nám řeknou, že si smíme do areálu přivést jen jednoho člověka doprovodu, tak si vezmu fyzioterapeuta. S koučem můžu být ve spojení i na dálku," dodal Murray.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články