Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Goffin trápil Nadala přes tři hodiny, ale neproměnil žádný ze čtyř mečbolů

Rafael Nadal se hodně nadřel pro postup do čtvrtfinále antukového turnaje v Madridu. Proti belgickému kvalifikantovi Davidu Goffinovi, s nímž v minulosti ze šesti zápasů dva prohrál, ale vždy na tvrdém povrchu, odvracel čtyři mečboly. Nakonec v bouřlivém prostředí tamního centr kurtu zvítězil až v tie-breku třetího setu 11:9, když proměnil až čtvrtý mečbol, z nichž dva měl už ve druhém setu. Nakonec vyhrál 6:3, 5:7, 7:6. 

Třetí nasazený Nadal, jenž se v Madridu vrací na kurty po zranění žeber, musel o postup hodně zabojovat. Belgičan držel s favoritem krok a v tie-breaku si vypracoval čtyři mečboly. Když dokázal z 1:4 otočit na 6:4. Ovšem španělský tenista ukázal pevné nervy i pevnou ruku a potěšil diváky postupem.

Je nám líto, video expirovalo.
Alcaraz si drží formu, ve čtvrtfinále v Madridu vyzve Nadala

K očekávanému střetnutí Novaka Djokoviče a Andyho Murrayho nakonec na španělské antuce nedošlo. Britský tenista k utkání třetího kola se srbskou světovou jedničkou nenastoupil, podle webu turnaje je důvodem střevní onemocnění.

Bývalý první hráč světa Murray se s aktuální jedničkou Djokovičem utkal naposledy ve finále v Dauhá v roce 2017. Pro britského tenistu šlo o jeden z posledních zápasů o titul, pak se podrobil dvěma operacím kyčle a nyní se pokouší o návrat mezi elitu.

V Madridu čtyřiatřicetiletý Murray vyhrál poprvé od lednového postupu do finále v Sydney dva zápasy za sebou. Od té doby vítěz tří grandslamů šestkrát v řadě vypadl v prvním kole.

Dvacetinásobný grandslamový šampion a turnajová jednička Djokovič narazí ve čtvrtfinále na dvanáctého nasazeného Huberta Hurkacze z Polska. Nadala čeká čerstvě devatenáctiletý krajan Carlos Alcaraz. Talentovaný mladík zdolal Brita Camerona Norrieho rovněž ve třech setech 6:4, 6:7, 6:3.

V ženské dvouhře postoupila poprvé v kariéře do finále na turnaji elitní kategorie WTA1000 Tunisanka Ons Džabúrová. Turnajová osmička ukončila v semifinále úspěšné tažení kvalifikantky Jekatěriny Alexandrovové z Ruska a za hodinu vyhrála 6:2, 6:3.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži (dotace 6.575,560 eur):

Dvouhra - 3. kolo: A. Zverev (2-Něm.) - Musetti (It.) 6:3, 1:0 skreč, Nadal (3-Šp.) - Goffin (Belg.) 6:3, 5:7, 7:6 (11:9), Tsitsipas (4-Řec.) - Dimitrov (Bulh.) 6:3, 6:4, Auger-Aliassime (8-Kan.) - Sinner (10-It.) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články