Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Garciaovou v Tokiu nespasilo ani 27 es

Caroline Garciaové nepomohlo ani letos rekordních 27 es k vítězství nad Číňankou Čang Šuaj na turnaji v Tokiu. Světová desítka a nasazená dvojka svůj první zápas v japonské metropoli prohrála 6:4, 6:7 a 6:7. Čang Šuaj může být čtvrtfinálovou soupeřkou Karolíny Plíškové, pokud česká tenistka vyřadí ve 2. kole Chorvatku Petru Martičovou.

Turnaj přišel o obě nejvýše nasazené hráčky. Úvodní duel prohrála i jednička Paola Badosaová ze Španělska, která podlehla 3:6, 2:6 Číňance Čeng Čchin-wen. Nejvýše nasazenou tenistkou na turnaji tak zůstala jiná Španělka Garbiňe Muguruzaová díky vítězství 6:4, 6:2 nad Řekyní Despinoou Papamichailovou.

Osmadvacetiletá Garciaová přiletěla do Tokia jako semifinalistka US Open a měla v prvním kole volno. Ve vyrovnaném utkání s 28. hráčkou světa Čang Šuaj se dostala ve třetím setu k mečbolu, který ale Číňanka za pomoci tvrdého podání odvrátila a v tie-breaku si zajistila postup.

Servis byl přitom silnou zbraní Garciaové, jež už vedla letošní statistiky WTA Tour díky více než třem stovkám nastřílených es. Dnes vylepšila i rekord v počtu nechytatelných podání v jednom zápase, dosavadní maximum Číňanky Čeng Čchin-wen z US Open překonala o šest es.

Garciaová zasypala Čang Šuaj 67 vítěznými údery, které však doplnila 49 nevynucenými chybami. Po třinácti výhrách za sebou tak hráčka, jež před US Open po finálovém vítězství na Petrou Kvitovou triumfovala v Cincinnati, zaznamenala druhou porážku. Na US Open ji v semifinále zastavila Tunisanka Uns Džábirová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články