Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Fruhvirtová otočila v Charlestonu duel s Konjuhovou, Kvitová skrečovala

Linda Fruhvirtová ukázala, že i v šestnácti letech umí otáčet složité zápasy. Na úvod turnaje v Charlestonu vybojovala třísetový duel s Anou Konjuhovou a na zelené antuce postoupila do 2. kola. Česká hráčka, která v hlavní soutěži startuje stejně jako na předchozím elitním turnaji v Miami na divokou kartu, chorvatskou soupeřku zdolala 4:6, 6:1, 6:3. V 1. kole naopak skončila Petra Kvitová, která vzdala zápas s Polkou Magdalenou Frechovou za stavu 6:7, 2:3.

Linda Fruhvirtová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rob Prange

Fruhvirtová nedokázala v úvodním setu využít proti solidně podávající Konjuhové ani jeden brejkbol a za 45 minut sadu ztratila. Do druhého setu ale vstoupila razantně, rychle se ujala vedení 3:0 a čtyřiadvacetiletou soupeřku už do hry nepustila.

Chorvatka kupila nevynucené chyby a ve větrném počasí se jí přestalo dařit na podání. Fruhvirtová byla naopak na servisu jistá, ve druhé a třetí sadě už Konjuhové nenabídla žádný brejkbol, ta nevydařenou koncovku korunovala třemi dvojchybami v závěrečném gamu.

"Důležité bylo rychle zapomenout na první set, dál bojovat a hledat způsob, jak vyhrát. A jsem ráda, že jsem ho našla," řekla Fruhvirtová v rozhovoru na kurtu.

Potěšilo ji, jak hladce zvládla přechod z betonu v Miami, kde nečekaně došla až do osmifinále. "Zelená antuka je velice specifická, takže ten přechod z betonů je jednodušší než přímo na klasickou antuku. Myslím, že mi tenhle povrch sedí, ráda na něm hraju, takže to pro mě nebyl velký problém," uvedla.

Kvitová měla potíže s levou nohou

Jedenáctá nasazená Kvitová ztratila úvodní sadu v tie-breaku poté, co od stavu 2:6 odvrátila čtyři setboly, nakonec ho ale prohrála 6:8. Ve druhém setu šla stejně jako v tom prvním do vedení 2:0, ani tentokrát ale náskok dlouho neudržela.

Za stavu 1:2 si dvojnásobná wimbledonská šampionka zavolala na konzultaci fyzioterapeutku, s níž řešila potíže s levou nohou, k ošetření po dalším střídání stran už ale nedošlo. Poté, co ztratila servis a soupeřka šla po čisté hře při vlastním podání do vedení 3:2, se rozhodla duel skrečovat.

Do druhého kola postoupila i Ukrajinka Katarina Zavacká, která v dalším duelu narazí na Karolínu Plíškovou. Ta měla jako třetí nasazená na úvod volný los.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články