Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zranění pokazilo semifinálový výkon na Roland Garros i Zverevovi

Alexander Zverev po prohraném semifinále Roland Garros s Casperem Ruudem přiznal, že k utkání nastupoval se zraněným stehenním svalem. Německý tenista rok po těžkém úrazu kotníku nevybojoval vysněné finále a odloží i vstup do travnaté části sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Ruud si po výhře nad Zverevem na Roland Garros opět zahraje o titul

Původně měl v plánu startovat v příštím týdnu ve Stuttgartu. "Ano, Stuttgart byl v plánu, ale moje tělo je taky důležité," řekl šestadvacetiletý olympijský vítěz z Tokia po pařížském semifinále. Účast ve Stuttgartu nakonec vzdal a v rámci přípravy na Wimbledon odehraje jen turnaj v Halle.

Trhlinu ve stehenním svalu si Zverev způsobil při tréninku a v semifinále ho zranění omezovalo. "Měl jsem menší problém a proti němu (Ruudovi) musíte hodně běhat a bojovat. A to jsem úplně nemohl. Nemohl jsem se taky pořádně opřít do podání. Ale tak to chodí," uvedl.

Ruudův výkon ale nechtěl svými problémy nijak snižovat, postup si podle něj soupeř plně zasloužil. "Samozřejmě, že bych si tu hrozně rád zahrál finále. Viděl jsem velkou příležitost. Ale on byl dneska mnohem, mnohem lepší než já. A proto byl výsledek takový, jaký byl," konstatoval Zverev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články