Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Vondroušová na Roland Garros končí, na čtvrtfinále se těší Badosaová

Na kurtu Suzanne Lenglenové, druhém největším v areálu Rolanda Garrose, skončilo tažení Markéty Vondroušové v rámci letošního antukového grandslamu. Finalistka turnaje z roku 2019 prohrála se Španělkou Paulou Badosaovou 4:6, 6:3 a 2:6. Poslední českou tenistkou ve dvouhře je stejně jako loni Barbora Krejčíková, kterou čeká v pondělí Američanka Sloane Stephensová.

Markéta Vondroušová na Roland Garros
zdroj: REUTERS

"Trošku zklamání, ale určitě to byl super zápas, z mé strany tady asi nejlepší. I když jsem ho prohrála, tak jsem se cítila nejlíp na kurtě," řekla Vondroušová.

Vondroušová vybojovala v prvním setu brejk na 3:1, ale Badosaová od dalšího gemu protáhla míče k základní čáře a ztrátu smazala. V deváté hře udělala rodačka ze Sokolova dvě dvojchyby a o podání znovu přišla. Poté sice měla dva brejkboly, aby se udržela v setu, ale Španělka zahrála dobře a setbol proměnila lobem.

I ve druhém dějství dokázala Vondroušová v intenzivních výměnách jít jako první do brejku, konkrétně na 4:2. Při svém podání se štěstím odvrátila brejkbol a za stavu 5:3 druhý set jistě dopodávala. "Musela jsem jít trochu do risku a myslím, že druhý set jsem hrála hodně dobře," uvedla.

Španělka nicméně ukazovala, proč letos vyhrála na nejpomalejším povrchu nejvíce zápasů. Vedle tradičního antukového umu, jako třeba přeliftovaných míčů, dokázala být agresivnější a častěji zahrát odvážně "winner", a to i z těžké pozice. Vondroušová bojovala, brejk na 0:2 smazala, ale pak častěji chybovala z forhendu a ztrácela 1:4. Ještě sice vydřela gem na 2:4, ale další dva následně ztratila.

"Rozhodlo pár míčů. Určitě si myslím, že to byl dobrý zápas," zopakovala Vondroušová. "Začala jsem se pomalu dostávat do toho, co jsem chtěla hrát, víc jsem útočila, ale na konci jsem udělala trochu víc chyb. Chtěla jsem do toho moc jít, ale přes výměny je to s ní strašně těžké, má strašně dobrý forhend a i přes bekhend to nakopává, takže je těžké s ní výměny uhrát," dodala.

Vítězka juniorky Roland Garros z roku 2015 Badosaová se ve čtvrtfinále střetne s Tamarou Zidanšekovou ze Slovinska, přemožitelkou Kateřiny Siniakové z třetího kola.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka):

Ženy:
Dvouhra - osmifinále: Badosaová (Šp.) - Vondroušová (20-ČR) 6:4, 3:6, 6:2, Pavljučenkovová (31-Rus.) - Azarenková (15-Běl.) 5:7, 6:3, 6:2, Zidanšeková (Slovin.) - Cirsteaová (Rum.) 7:6 (7:4), 6:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články