Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vondroušové pomáhá tým, drží i zdraví. Je super, jak to funguje, říká

Loni Markéta Vondroušová platila za velký talent, avšak s křehkou tělesnou schránkou. Kvůli natrženému tříslu musela sezonu ukončit už začátkem října. Ještě v lednu v Austrálii ji bolelo koleno, ale na Roland Garros je zdravá, což přispělo k jejímu postupu do semifinále. A prospívá jí spolupráce s širším realizačním týmem. Utkání mezi Vondroušovou a Kontaovou se bude hrát až v pátek. Po propršené středě se budou ve čtvrtek dohrávat čtvrtfinále. Zápas odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz.

Loňská sezona byla pro českou vycházející hvězdu obtížná. "Je těžké, když máte zranění a musíte hrát dobře, ale všechno není dobré. Bylo to pro mě kvůli těm zraněním těžké, nemohla jsem hrát svůj nejlepší tenis," vzpomínala po vítězném čtvrtfinále s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Mentorem Vondroušové je dlouhodobě Jiří Hřebec, který s ní ale po turnajích nejezdí. Loni v létě proto angažovala jako kouče někdejšího Hřebcova svěřence Jana Hernycha, který je s ní i v Paříži. S kondicí a zvýšením odolnosti tělesné schránky jí pomáhá kondiční kouč Michal Vágner.

Vondroušová si spolupráci s týmem pochvaluje. "Teď jsem ještě začala spolupracovat s (fyzioterapeutem) Martinem Janouškem na Štvanici. Je super, že je to všechno takhle při ruce na Štvanici, že se nemusím nikam hnát. V Praze jsem vlastně celý den na Štvanici, od rána do večera. Je to super, všichni se znají dohromady a fungují úplně skvěle," řekla v průběhu turnaje.

Vondroušová získala ocenění WTA:

Markéta Vondroušová si za květnové výkony vysloužila ocenění WTA za průlom měsíce. Fanoušci v hlasování ocenili její vystoupení na turnaji v Římě, kde vyhrála tři třísetové bitvy, než podlehla ve čtvrtfinále rovněž po třech sadách Johanně Kontaové. Devatenáctiletá Vondroušová v italské metropoli otočila zápasy proti krajance Barboře Strýcové a světové trojce Simoně Halepové, kterou letos porazila už podruhé. 

Zjistila, že se vyplatí do svého zázemí investovat. "Já vlastně i toho Michala budu brát na turnaje s sebou, až na to bude nějaká možnost. Je to určitě super, že teď mám člověka na všechno. Když mě bude něco bolet, tak půjdu za tím Martinem. I na kondici se pracuje. Hlavně oni mezi sebou taky komunikují, takže je to super," konstatovala radostně.

Současná ženská tenisová špička je velice vyrovnaná a řada hráček dělá pro úspěch maximum. "Myslím, že hodně holek má super týmy, i když nejsou Top20 nebo Top10. Všechny jsou hodně precizní, je vidět, že jim na tom fakt záleží," uznala Vondroušová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články