Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de France 2024

Vondroušová schytala výprask od Šwiatekové, s Roland Garros se loučí ve čtvrtfinále

Letošní tažení Markéty Vondroušové na Roland Garros skončilo ve čtvrtfinále, česká tenistka totiž tvrdě narazila v utkání s obhájkyní titulu. Světové jedničce Ize Šwiatekové z Polska podlehla na antuce v Paříži za 64 minut jednoznačně 0:6, 2:6.

Markéta Vondroušová na Roland Garros
zdroj: REUTERS

Turnajová pětka Vondroušová prohrála se Šwiatekovou i čtvrté vzájemné měření sil a znovu nezískala ani set. Vítězka loňského Wimbledonu nenapodobí na Roland Garros finálovou účast z roku 2019. Turnaj proto pokračuje ve dvouhře bez české účasti.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová nestačila na světovou jedničku

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova neprolomila v zápase ani jednou soupeřčin servis, dostala se pouze k jednomu brejkbolu ve druhé sadě. Šwiateková ji přehrála v počtu vítězných míčů 25:12, udělala také jen deset nevynucených chyb.

O rok mladší Polka, která ve 3. kole vyřadila Marii Bouzkovou, dál živí šanci na třetí titul v Paříži po sobě a čtvrtý v kariéře. Po triumfech na turnajích v Madridu a Římě vyhrála již sedmnáctý duel v řadě. V semifinále narazí na Američanku Cori Gauffovou.

Šwiateková vstupovala do zápasu po osmifinálovém vítězství 6:0, 6:0 nad Ruskou Anastasií Potapovovou a ani Vondroušová ji nedokázala přibrzdit. Favorizovaná Polka sebrala české tenistce v úvodním setu všechny tři servisy a také jí nadělila za 29 minut "kanára".

Vondroušová, která prohrála set 0:6 už ve 2. kole s Katie Volynetsovou, se snažila ve druhé sadě o podobný obrat jako proti Američance. Se strojově hrající Šwiatekovou ale držela krok jen v úvodu. Za stavu 1:1 měla Češka hrající s tejpem na levém rameni jediný brejkbol. Polka ho ale odvrátila.

Stříbrná olympijská medailistka z Tokia Vondroušová v další hře o servis přišla a Šwiateková navýšila náskok. Za stavu 2:5 pak při prvním mečbolu soupeřky poslala míč do sítě a turnaj pro ni skončil.

"Bylo to velmi přímočaré. Jsem ráda, že jsem zůstala celou dobu soustředěná. Někdy to bylo hodně intenzivní," hodnotila Šwiateková. "Chtěla jsem se držet své hry navzdory tomu, co se mi od Markéty z druhé strany kurtu vrátilo. Přišlo mi, že jsem v tom správném rozpoložení," dodala.

Macháč i Siniaková jsou ve čtvrtfinále v deblu

Do čtvrtfinále čtyřhry postoupili Tomáš Macháč s Číňanem Čang Č'-čenem. Semifinalisté letošního Australian Open přehráli nasazené osmičky Máxima Gonzáleze a Andrese Molteniho z Argentiny 6:3, 7:5. V další fázi se utkají s turnajovými jedničkami Španělem Marcelem Granollersem a Argentincem Horaciem Zeballosem.

Mezi osm nejlepších párů prošly také Kateřina Siniaková s Američankou Coco Gauffovou. Nasazené pětky zdolaly japonsko-čínský pár Ena Šibaharaová, Wang Sin-jü dvakrát 6:4. V boji o semifinále se střetnou s japonsko-ukrajinskou dvojicí Miju Katóová, Nadija Kičenoková.

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros (antuka):

Ženy:
Dvouhra – čtvrtfinále:
 Gauffová (3-USA) – Džábirová (8-Tun.) 4:6, 6:2, 6:3, Šwiateková (1-Pol.) – Vondroušová (5-ČR) 6:0, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články