Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vondroušová je v druhém kole kvalifikace French Open, postoupila i Hradecká

Paříž - Kometa tenisové sezony Markéta Vondroušová vstoupila suverénně do kvalifikace French Open. V boji o první účast v hlavní soutěži na grandslamu porazila za 38 minut Argentinku Nadiu Podoroskou 6:0 a 6:1. Do druhého kola postoupila rovněž Lucie Hradecká, která si poradila se Srbkou Ninou Stojanovičovou rovněž bez větších problémů dvakrát 6:1.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP

Do druhého kola postoupila rovněž Lucie Hradecká, která si poradila se Srbkou Ninou Stojanovičovou rovněž bez větších problémů dvakrát 6:1. Už do třetího kola se dostal Jan Šátral po výhře 6:4, 3:6 a 6:4 nad Švédem Eliasem Ymerem. V boji o hlavní soutěž, kterou si sedmadvacetiletý tenista dosud nezahrál, ho čeká zkušený Sergej Stachovskij z Ukrajiny, bývalý 31. hráč světa. 

Vondroušová přijela do Paříže po výhře na turnaji ITF v Trnavě, hrála poprvé coby hráčka světové stovky a Podoroskou deklasovala. "Hrála jsem hodně dobře a nedala jsem jí moc šanci," řekla sedmnáctiletá tenistka I. ČLTK Praha serveru tenisovýsvět.cz s tím, že kratší zápas nikdy nehrála.

"Tenhle byl asi fakt nejrychlejší." Další soupeřkou Vondroušové bude Rakušanka Barbara Haasová. "Chci se kvalifikovat, ale je to tady těžké," řekla levou rukou hrající Češka, vítězka turnaje WTA z Bielu, která plní v kvalifikaci na Roland Garros roli druhé nasazené hráčky.

Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj French Open:

Muži - 2. kolo:

Šátral (ČR) - Ymer (Švéd.) 6:4, 3:6, 6:4

Ženy - 1. kolo:

Vondroušová (2-ČR) - Podoroská (Arg.) 6:0, 6:1

Hradecká (ČR) - Stojanovičová (17-Srb.) 6:1, 6:1

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy