Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vondroušová jde na Martičovou, s níž čtyřikrát prohrála. Teď to chce zlomit

Zatím na Roland Garros neztratila ani set. Teď ale českou tenistku Markétu Vondroušovou čeká Petra Martičová z Chorvatska, s níž devatenáctiletá Češka hrála čtyřikrát a pokaždé narazila. Ovšem naposledy už soupeřce sebrala set. Pro obě to bude první grandslamové čtvrtfinále. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Osmadvacetiletá Martičová si na antuce libuje a ve třetím kole v Paříži porazila i světovou dvojku Karolínu Plíškovou. Celkem na tomhle povrchu letos vyhrála patnáct zápasů, což je nejvíc ze všech tenistek na okruhu.

Plíšková po porážce prorokovala, že Martičová může dojít daleko. "Výborně servíruje, umí čop i kraťas, dobře se hýbe, běhá strašně daleko. Musí to vyloženě někdo pozabíjet, což nevím, jestli tady někdo takový je," prohlásila.

Vondroušová se nesnaží bezhlavě ukončovat výměny, ale její pestrá hra na jaře funguje skvěle. Od Australian Open, kde ji ještě limitovalo bolavé koleno, má bilanci 25:5.

Naposledy se obě dnešní soupeřky střetly na konci dubna ve finále v Istanbulu a Vondroušová vyhrála úvodní set hladce 6:1, ale pak Martičová zápas otočila. Další porážku už Vondroušová nechce připustit. "Doufám, že to tady zlomím, protože s ní nechci prohrát popáté. Ale myslím, že se cítí na antuce asi nejlíp ze všech povrchů, hraje fakt dobře," řekla.

Ale i Vondroušová zatím v Paříži hraje skvěle. Dvanácté nasazené Lotyšce Anastasiji Sevastovové povolila v osmifinále jen dvě hry. To Martičová se po výhře nad Plíškovou ve čtvrtém kole trápila s Estonkou Kaiou Kanepiovou, kterou porazila až 6:4 ve třetím setu.

Přiznala, že to pro ni bylo psychicky náročné. "Čtyřikrát jsem před tím (na grandslamu) vypadla ve čtvrtém kole, takže jsem pochybovala, jestli v něm mohu uspět. Před dvěma lety jsem byla dva míče od postupu a nevyšlo to. Měla jsem to v hlavě," svěřila se Martičová na tiskové konferenci po utkání.

A teď čeká zajímavý zápas. "Myslím, že je to skvělá hráčka i skvělý člověk. Těším se na tenhle zápas. Myslím, že bude zábavný. Taky mám pár triků v zásobě," řekla turnajová jednatřicítka z Chorvatska, která rovněž ráda používá čopy a zkrácené údery.

Ve světovém žebříčku dělí obě tenistky jen sedm míst. Poslední česká zástupkyně v pařížské dvouhře je 38., zatím nejvýš v kariéře. Postup do semifinále by jí přinesl další zajímavé body. Hrát budou na kurtu Suzanne Lenglenové, kde devatenáctiletá Vondroušová uspěla v osmifinále proti Anastasiji Sevastovové z Lotyšska. Jejich zápas přijde na řadu po švýcarském čtvrtfinále mužské dvouhry mezi Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou, které začne ve 14:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články