Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Určitě to bude super zápas, těší se Krejčíková na semifinále se Sakkariovou

To nejlepší na konec, alespoň pro české tenisové fanoušky. V posledním čtvrtečním zápase se na centrkurtu v Roland Garros střetnou o postup do finále Barbora Krejčíková s Marií Sakkariovou z Řecka. Před nimi se na dvorci Philippa Chatriera odehraje od 12:00 finále smíšené čtyřhry a od 15 hodin i druhý semifinálový zápas mezi Tamarou Zidanšekovou ze Slovinska a Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou. Semifinále ženské dvouhry můžete sledovat živě na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Barbora Krejčíková se raduje z vítězství
zdroj: REUTERS

Pětadvacetiletá Krejčíková porazila stejně starou Sakkariovou letos na tvrdém povrchu v Dubaji i před sedmi lety na turnaji ITF ve finále na antuce v Toruni.

"Je nepříjemná. Úplně asi není dobré říkat, co si myslím, že by na ni mělo platit, protože si to může někdo přeložit, což bych nerada," nechtěla Krejčíková odkrývat karty. "Ale těším se, určitě to bude super zápas. Bude to zajímavé a bude to sranda."

Se Sakkariovou, čtvrtfinálovou přemožitelkou obhájkyně trofeje Igy Šwiatekové z Polska, sedí v šatně naproti sobě. "Navzájem jsme si během turnaje gratulovaly. Mám ji ráda, je v pohodě, ale až přijdeme na kurt, tak si nedáme nic zadarmo," řekla Krejčíková.

Sakkariová, která byla dosud na grandslamu nejdál dvakrát v osmifinále, řekla, že v Dubaji nehrála proti Krejčíkové nejlépe. "Byly tam jiné podmínky, rychlé kurty i míče a já dělala hodně chyb. Ona hrála velmi dobře, to se zase musí nechat," uvedla řecká tenistka.

V Paříži věří svým trenérům. "Zase mi vymyslí dobrou taktiku. Doteď se mi dařilo jejich plány výborně plnit. Věřím sobě i jejich strategii. Ale bude těžký zápas," řekla Sakkariová.

Dnešní program Roland Garros:

Kurt Philippa Chatriera: 12:00 Vesninová, Karacev (Rus.) - Krawczyková, Salisbury (USA/Brit.), 15:00 Pavljučenkovová (31-Rus.) - Zidanšeková (Slovin.), Krejčíková (ČR) - Sakkariová (17-Řec.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články