Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tři české tenistky zabojují o finále čtyřhry, představí se i Nadal nebo Murray

Paříž - Poslední krok k souboji o grandslamový titul se pokusí udělat trojice českých tenistek. Semifinále čtyřhry čeká Lucii Hradeckou s Kateřinou Siniakovou, které změří síly s australským párem Ashleigh Bartyová, Casey Dellacquaová. Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou nastoupí proti tchajwansko-švýcarské dvojici Chan Yung-Jan, Martina Hingisová. V mužském singlu bude ve hře Rafael Nadal či Andy Murray. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Lucie Šafářová na French Open
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Pavel Lebeda

Hradecká se Siniakovou jsou ve francouzské metropoli nasazeny jako číslo šest a do semifinále postoupily na úkor favorizované ruské dvojice Makarovová, Vesninová. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou jsou turnajovými jedničkami a během čtyř zápasů ztratily na Roland Garros pouze jeden set. Soupeřky obou párů, jak Bartyová s Dellacquaovou, tak Yung-Jan s Hingisovou, jsou v této statistice dokonce stoprocentní.

V mužské dvouhře bude bojovat o desátou finálovou účast antukový fenomén Rafael Nadal. Jednatřicetiletý Španěl se utká s Dominicem Thiemem z Rakouska, který ve čtvrtfinále vyřadil obhájce titulu Novaka Djokoviče. Jejich zápas začne na centrálním kurtu Philippa Chatriera nejdříve v 15:30.

Před nimi se v úvodním semifinále utkají první hráč světového žebříčku Brit Andy Murray a třetí nasazený Švýcar Stan Wawrinka. Murray byl ve finále French Open pouze loni, kdy podlehl Djokovičovi, Wawrinka turnaj v roce 2015 vyhrál.

Páteční program French Open:

Kurt Philippa Chatriera: 12:45 A. Murray (1-Brit.) - Wawrinka (3-Švýc.), nejdříve v 15:30 Nadal (4-Šp.) - Thiem (6-Rak.).

Kurt Suzanne Lenglenové: 12:30 Cabal, Farah (16-Kol.) - R. Harrison, Venus (USA/N. Zél.), Bartyová, Dellacquaová (Austr.) - Hradecká, Siniaková (6-ČR), Matteková-Sandsová, Šafářová (1-USA/ČR) - Chan Yung-Jan, Hingisová (3-Tchaj-wan/Švýc.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články