Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Trevisanová hraje v Paříži životní turnaj. Loňské semifinále si zopakuje Zverev

Před necelými dvěma týdny vyhrála Italka Martina Trevisanová v Rabatu svůj první turnaj v kariéře a formu si 59. hráčka světa přinesla i na Roland Garros. Ve čtvrtfinále antukového grandslamu udolala Leylah Annie Fernandezovou z Kanady 6:2, 6:7 a 6:3. V dalším utkání ji čeká osmnáctiletá Američanka Cori Gauffová, která vyřadila svoji krajanku Sloane Stephensovou 7:5 a 6:2. Španěl Carlos Alcaraz sice vzdoroval Alexanderu Zverevovi, ale čtvrtfinále s německým tenistou nakonec ztratil v tiebreaku čtvrtého setu.

Je nám líto, video expirovalo.
Trevisanová s Gauffovou jsou v Paříži poprvé v semifinále grandslamu

Pětadvacetiletý Zverev oplatil o šest let mladšímu soupeři květnovou porážku z finále v Madridu a vyhrál třetí ze čtyř vzájemných zápasů.

V dramatickém utkání se mohl opřít o výtečný servis. Celkem přišel o své podání dvakrát, poprvé až ve třetím setu. Ve čtvrté sadě využil v tie-brejku za stavu 8:7 druhý mečbol v utkání.

Olympijský šampion z Tokia nadále živí naději na první grandslamový titul. Nejlépe byl dosud před dvěma lety ve finále US Open.

"Věděl jsem, že musím předvést od začátku svůj absolutně nejlepší tenis. Jsem rád, že se mi to podařilo. Doufám, že stihnu tenhle turnaj vyhrát dřív, než tu pak začne vítězit on (Alcaraz). Je to neuvěřitelný hráč," řekl v rozhovoru na kurtu Zverev.

Alcaraz, který v tomto roce získal čtyři triumfy na okruhu ATP a patřil k favoritům turnaje, doplatil v utkání také na 56 nevynucených chyb. Na Roland Garros vylepšil své osobní maximum, kterým bylo loňské třetí kolo.

Osmadvacetiletá rodačka z Florencie Trevisanová byla ve čtvrtfinále Roland Garros také před dvěma lety, tehdy nestačila na pozdější vítězku Igu Šwiatekovou.

V souboji s o devět let mladší Fernandezovou sice ztratila poprvé v Paříži set, připsala si však na okruhu WTA desáté vítězství za sebou.

Finalistka loňského US Open a 18. hráčka světa Fernandezová se musela nechat v úvodním setu ošetřit a ztratila jej poměrem 2:6. Ve druhé sadě ale odvrátila za stavu 4:5 mečbol a v následném tie breaku si vynutila rozhodující set.

V něm ovšem Trevisanová za neustálého povzbuzování "Forza" prolomila třikrát její servis a za stavu 5:3 už svůj druhý mečbol proměnila. Stala se tak osmou Italkou v historii, která si zahraje semifinále grandslamového turnaje.

Premiérový postup do semifinále grandslamu slaví také Gauffová, která minulý rok vypadla na Roland Garros ve čtvrtfinále.

Stephensové oplatila loňské vyřazení v druhém kole US Open a ani v pátém zápase na French Open neztratila set. Stala se pátou tenistkou, která se v tomto století dostala do semifinále Roland Garros před 19. narozeninami.

S Trevisanovou se zatím 23. hráčka světa utkala jen jednou. Před dvěma lety s ní prohrála ve druhém kole Roland Garros ve třech setech.

Tenisový turnaj French Open:

Dvouhra muži - čtvrtfinále: A. Zverev (3-Něm.) - Alcaraz (6-Šp.) 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (9:7).

Dvouhra ženy – čtvrtfinále: Trevisanová (It.) - Fernandezová (17-Kan.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:3, Gauffová (18-USA) - Stephensová (USA) 7:5, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články