Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Trenér Vondroušové: Maky ukázala psychickou sílu. Kontaová hraje velmi agresivně, varuje

Markéta Vondroušová je v semifinále grandslamového Roland Garros hlavně díky velké bojovnosti a psychické síle, vyzdvihl její trenér Jan Hernych po vítězném čtvrtfinále nad Chorvatkou Petrou Martičovou. "Byl to zápas jak na houpačce," dodal v rozhovoru pro ČT sport. Semifinále Roland Garros s Markétou Vondroušovou sledujte v pátek živě na ČT sport a webu ctsport.cz.

Markéta Vondroušová na Roland Garros
zdroj: AP autor: Pavel Golovkin

Podle Hernycha byla v přístupu Vondroušové k utkání zásadní její soustředěnost. "Maki ze začátku prohrávala. První set dokázala neskutečně otočit, v druhém se málem to samé povedlo Martičové. Naštěstí Maki v závěru zapnula a dokázala strhnout vítězství na svoji stranu," uvedl kouč.

Vondroušová se popasovala s dlouhými výměnami a nedala na sobě znát únavu. "Po psychické stránce to zvládla velice dobře. Neukázala ani nervozitu," dodal Hernych a připomněl nepříjemný forhend Chorvatky.

"Rozděluje ho pravá-levá, má ho takovej nakopávanej, má tam silnej lift. Určitě se z toho hrálo Maki hůř než z bekhendu," řekl Hernych. Vondroušová ale soupeřkám právě často do bekhendu hraje. "Takže to nic tak neobvyklého nebylo," doplnil trenér.

Za stavu 5:2 ve druhém setu Vondroušová neproměnila několik mečbolů. "Prožíval jsem to s ní. Atmosféra byla na tom kurtu opravdu bouřlivá, na Maki to trochu dolehlo. Důležitý ale je, že se z toho dokázala opět dostat a ke konci se vrátila k aktivní hře," chválil devatenáctiletou tenistku.

Vondroušová tak znovu posunula své grandslamové maximum, kterým bylo dosud loňské osmifinále US Open. V Paříži ještě neztratila ani set. Ve čtvrtek ji čeká semifinále proti Britce Johanně Kontaové.

Právě s ní Vondroušová krátce před Paříží prohrála ve třech setech čtvrtfinále turnaje v Římě. To ale byla unavená ze dvou třísetových zápasů, které odehrála den před tím.

"Je to samozřejmě výborná hráčka, která od Říma hraje skvělej tenis a velice agresivně. Řekl bych, že nejagresivnější ze všech hráček tady. Ve středu bude regenerace, lehký trénink a zkusíme se na to s Maki nějak připravit," těšil se Hernych.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články