Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

To jsou bomby, Petro! Kvitová ladila formu na 2. kolo French Open

Paříž - Jen něco málo přes den volna měla Petra Kvitová po vyhraném prvním utkání po vážném zranění ruky. Dopoledne znovu držela raketu v levé ruce a na tréninkových dvorcích kousek od Roland Garros si hodinu zahrála před středečním druhým kolem French Open, kde se postaví proti Američance Bethanii Mattekové-Sandsové. A podle svého kouče Jiřího Vaňka šla do tréninku naplno. Přímé přenosy z prestižního grandslamu vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Petra Kvitová na French Open
zdroj: ČTK

Kvitová hrála s trenérem Jiřím Vaňkem na dvorcích klubu Jean Bouin pod tribunou stejnojmenného ragbyového stadionu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu vyzkoušela vše potřebné od výměn, returnů i servisu, aby se dostala do rytmu. "Dáváš takový bomby, že mi to prolítává strunama," rozesmál Vaněk svoji svěřenkyni poté, co krátce po sobě podruhé minul míč. "Budu hrát na dvě procenta, aby to mělo smysl," vtipkoval bývalý 76. hráč žebříčku ATP.

Nový tréninkový areál funguje teprve druhým rokem. "Dřív nás vozili po Paříži po všech možných klubech a strávili jsme v autě strašně času. Tohle je příjemné, je tady zázemí s posilovnou. Jsme tak od šrumce co nejdál," chválil Vaněk.

Sedmadvacetiletá Kvitová v neděli zvládla návrat do hry po prosincovém přepadení, při kterém jí pachatel vážně pořezal všechny prsty levé ruky a dva nervy. V 1. kole svou tradičně rychlou hrou porazila Američanku Julii Boserupovou.

Po utkání se podle kouče tenistka cítila dobře. "Nám to přišlo, jako kdybychom neměli ani pauzu. Říkali jsme, že po tom týdnu se cítíme, jako bychom tady byli tři měsíce na turnajích. Za nás klape všechno, jak má," řekl Vaněk.

Kvitovou všichni vítali zpět na okruhu s nadšením. Její výhru v šatně obrečely Andrea Petkovicová, Petra Martičová či Mirjana Lučičová-Baroniová, přímo na kurtu měla s sebou v 1. kole i rodinnou podporu z Fulneku.

A spoustu gratulací dostal i sám trenér. "Ohlasy jsou neskutečný, všichni jsou rádi, že je Petra zpět, a říkají to upřímně. Péťu má hodně lidí rádo a mysleli to od srdce," řekl Vaněk. V neposlední řadě se ozvala i hvězdná Serena Williamsová, toho času těhotná:

Po emočně náročném prvním utkání dal trenér Kvitové den a půl volna. Ani s ní nerozebíral vyhraný zápas. "Říkal jsem, užij si, že jsi se vrátila a vyhrála jsi. O tenise to ze začátku nebylo," řekl Vaněk.

Devětatřicetiletý trenér zůstává nohama při zemi a nechce spekulovat, jak daleko by Kvitová mohla v pavouku dojít. "Ať jde z kurtu zdravá a nebolí ji ruka. I když vyhraje, nebo prohraje, tak to je pro nás neskutečné vítězství. To je nejdůležitější. Co se stane, to neodhadneme," dodal trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články