Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Těšila jsem se a užila jsem si to, řekla Bouzková po prohrané bitvě

Poprvé hrála na Roland Garros a skončila hned v prvním kole. Česká tenistka Marie Bouzková po tříhodinovém boji podlehla dvaadvacáté nasazené Biance Andreescuové z Kanady a porážku 7:5, 4:6, 4:6 brala s úsměvem. "Jsem ráda, i když jsem prohrála. Dokázala jsem si, že můžu hrát i proti takhle dobrým holkám," řekla 118. hráčka světa.

Marie Bouzková
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Teď si pár dní odpočinu a budu se připravovat na trávu," řekla dvacetiletá tenistka, která podruhé zažila hlavní soutěž grandslamu. Když v pondělí před dohrávkou uléhala do postele, věděla, že má šanci. "Včera jsem byla trochu smutná, že jsem druhý set nedotáhla do konce. Na druhou stranu, kdyby mi před turnajem řekli, že s ní budu hrát na tři sety, rozhodně bych to brala. Těšila jsem se. Užila jsem si to," vyprávěla po utkání.

Osmnáctiletá Andreescuová sice vyhrála turnaj v Indian Wells, ale od března kvůli zranění ramena nehrála. V Paříži to byl její první zápas na antuce. I proto Bouzková věděla, že by soupeřka mohla být zranitelná. "Myslím, že když nějaká hráčka nehraje dva měsíce, tak největší šance je určitě hned v tom prvním zápase. Šanci jsem měla hodně velkou. Ale jsou to zkušenosti," uvedla.

Kuriózní moment zažila v prvním setu, když na ni uprostřed výměny nalétali dva holubi. Bouzková nezahrála další úder a o fiftýn přišla. "Každopádně mi to připadalo divný. Protože normálně, když spadne deštník nebo něco, tak se míč opakuje, a teď když jsem měla holuba půl metru před sebou, tak se neopakoval. Řekli, že jsem přestala hrát. Já jsem řekla, že to byl reflex," vrátila se k situaci, kterou nikdy předtím nezažila.

Na lavičce pila z nezvykle velké lahve. "Ono to vypadá, že je dost velká, ale má jen dva litry, takže to zase tolik není. Mám v tom ionťák a lahev dobře drží teplotu," uvedla.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články