Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Teď už je každý zápas těžký, budu hrát svou hru a uvidíme, říká Vondroušová

Prohrávala už 1:4, ale zůstala v klidu a nakonec postoupila. Rozjetá česká tenistka Markéta Vondroušová ve druhém kole pařížského Roland Garros tušila, že její soupeřka Anastasia Potapovová nevydrží hrát tak dobře stále. To se také stalo. Devatenáctiletá Češka ztrátu jednoho brejku dohnala a první set ještě získala. V tom druhém už nedala osmnáctileté Rusce šanci. Utkání českých hráček můžet sledovat od 13 hodin v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alessandra Tarantino

Potapovová vyřadila pátou hráčku turnaje Angelique Kerberovou a byla hodně nabuzená. "Nastoupila docela ve velkém stylu, hrála fakt dobře, ale pořád to byl jen jeden brejk. Věděla jsem, že když ji brejknu zpátky, mám pořád šanci v setu. A povedlo se mi to, myslím, docela dobře," komentovala to vítězka.

Je ve třetím kole a zůstala v klidu. "Říkala jsem si, že jestli takhle bude hrát celý zápas, tak kredit jí, že to takhle pozabíjí. Na druhou stranu jsem si říkala, že to snad nemůže vydržet celý zápas, že musí udělat nějakou chybu, kde se chytnu," vysvětlovala 38. hráčka světa, co se jí honilo hlavou při úvodních gamech.

A její pestrá hra nakonec slavila úspěch. "Zahrála jsem pár čopů, ona udělala pár lehkých chyb a už si tolik nevěřila. Když jsem vyhrála první set, tak potom jsem si už dost věřila ve výměnách a cítila se dobře," pochvalovala si.

V úvodu zápasu neproměňovala ani své oblíbené kraťasy, přesto právě touhle zbraní nakonec proměnila setbol i mečbol. Neuvažovala o tom, že by je tentokrát tolik nepoužívala. "Hrála jsem s ní v Budapešti a tam to fungovalo taky, takže se nějak nehroutím, když mi nevyjdou dva kraťasy z dvaceti. Věřím si na ně i v důležitou chvíli, takže to bylo v poho."

Po utkání s vrstevnicí ji ve třetím kole čeká třicetiletá Španělka Carla Suárezová, která byla už před jedenácti lety v Paříži ve čtvrtfinále. Mezi posledních osm na pařížském grandslamu postoupila ještě v roce 2014.

Nyní je na 29. místě světového žebříčku a Vondroušová se s ní utká poprvé. "Myslím, že trenér se bude koukat na videa a určitě něco vymyslíme. Ale teď už je každý zápas strašně těžký, musím hrát svoji hru a uvidíme," řekla svěřenkyně Jana Hernycha.

Pokud by Vondroušová postoupila do osmifinále, vyrovnala by své grandslamové maximum z loňského US Open. Na turnajích velké čtyřky se pohybuje od roku 2017.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články