Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strýcová si z vyřazení těžkou hlavu nedělala a upíná se k deblu. Cílem je vrchol, prohlásila

Ve dvouhře na Roland Garros ztroskotala Barbora Strýcová už v 1. kole. O to víc vyhlíží čtyřhru, kde má šanci stát se po pařížském grandslamu světovou jedničkou. Aktuálně je na třetím místě za krajankami Kateřinou Siniakovou a Barborou Krejčíkovou, které budou ve francouzské metropoli obhajovat titul. Přímé přenosy z Roland Garros sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Strýcová zde loni byla s Andreou Sestini Hlaváčkovou v semifinále. Její parťačka však otěhotněla, a proto se tentokrát bude pokoušet o úspěch se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, se kterou nedávno vyhrála prestižní turnaj v Madridu.

Svou pozici v deblovém žebříčku vnímá a chtěla by se dostat až na vrchol. "Je to takovej můj cíl, kterého chci dosáhnout. Mám celkem velkou obhajobu, budu se snažit žebříček třeba o kousek zlepšit, i když to bude náročné," konstatovala.

Dvouhra jí po loňském osmifinále tentokrát přinesla zklamání, s Australankou Samanthou Stosurovou prohrála 2:6 a 6:7. "Ona hrála na začátku líp než já, já se do toho nemohla dostat. Spíš jsem hrála něco, co na ni neplatilo. Pak jsem měla pár šancí ve druhém setu, ale neproměnila jsem je. To mě stálo minimálně ten set," komentovala třiatřicetiletá Strýcová duel s vrstevnicí Stosurovou.

Zkušená Australanka podle ní zahrála dobře. "Hrála tady finále a umí pořád zahrát výborný tenis, což předvedla. Nedala mi nic zadarmo," uvedla k jejímu výkonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr rozhodujícího tie-breaku v utkání Strýcová - Stosurová

Loni se Strýcové na grandslamech dařilo, letos na obou zatím odehraných turnajích velké čtyřky vypadla v prvním kole. Nezdarem se ale nehodlá zabývat dlouho. "Porážky k tenisu patří, samozřejmě mě hrozně moc mrzí. Loni jsem tady hrála výborně," dodala.

V deblu se Strýcová a Sie Šu-wej jako třetí nasazené v prvním kole utkají s Američankami Asií Muhammadovou a Marií Sanchezovou.

Úterní program (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Millman (Ausr.) - A. Zverev (5-Něm.), Ósakaová (1-Jap.) - Schmiedlová (SR), Halepová (3-Rum) - Tomljanovicová (Austr.), Daniel (Jap.) - Monfils (14-Fr.)

Kurt Suzanne Lenglenové: Jarry (Chile) - Del Potro (8-Arg.), Garcíaová (24-Fr.) - Barthelová (Něm.), Bolelli (It.) - Pouille (22-Fr.), Rodinová (Rus.) - Keysová (14-USA).

Kurt Simonne Mathieuové: Fognini (9-It.) - Seppi (It.), Ostapenková (lot.) - Azarenková (Běl.), Sabalenková (11-Běl.) - Cibulková (SR), Travaglia (It.) - Mannarino (Fr.)

Kurt č. 7: 2. zápas Muchová (ČR) - Kontaveitová (17-Est.).

Kurt č. 9: 4. zápas Rybakinová (Kaz.) - Siniaková (ČR).

Kurt č. 14: 2. zápas dohrávka Bouzková (ČR) - Andreescuová (22-Kan.) 7:5, 4:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články