Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strýcová se chytla v pravou chvíli. Nechala jsem tam všechno, řekla po skalpu Makarovové

Teprve podruhé v životě dokázala Barbora Strýcová na French Open vyhrát dva zápasy za sebou. A to přitom průběh posledních měsíců podobnému scénáři nenasvědčoval. Špičková česká tenistka však osm porážek hodila za hlavu a stále si věří. K podařenému vstupu do turnaje přistupuje s pokorou.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Strýcová zdolala Rusku Jekatěrinu Makarovovou 6:4, 6:2. "Dneska jsem hrála velmi solidní zápas. První set byl tahací, ale za stavu 3:1 ve druhém setu jsem ji psychicky zlomila. Výborně jsem servírovala, nechala jsem tam všechno a výsledek je úžasný," shrnula to nejpodstatnější šestadvacátá nasazená hráčka.

S Makarovovou se už několikrát setkala a byla si vědoma jejích předností. Letos ji dokázala porazit už podruhé. "Je hrozně nepříjemný soupeř, protože má bekhend, u kterého se neví, kam hraje. Věděla jsem přesně, s čím na kurt jdu, a to se mi dařilo hrát," uvedla Strýcová.

Zápas při mečbolu ukončila esem. "To se mi stává málo. Mohlo by se to za moji kariéru spočítat tak na prstech jedné ruky, ale je to hrozně milé," dodala.

Konec černé série přišel právě včas. "To, že jsem prohrála osm zápasů za dva tři měsíce, bylo i k něčemu dobré. Vím, že se nic neděje. Tenis je nahoru a dolů, vím, že se to vždycky může zlomit, když člověk věří v sebe a v to, co dělá. Což se asi potvrdilo," řekla.

"Jsem k tomu hrozně moc pokorná. Dvě vítězství jsou pro mě důležitá. Mám šanci hrát dál na grandslamu a jsem za to ráda," podotkla česká hráčka.

Češka nebo Američanka? Je to jedno

Ve třetím kole ji čeká český duel s Kateřinou Siniakovou, jež v třísetové bitvě udolala Ukrajinku Katerynu Kozlovovou, přemožitelku loňské šampionky Lotyšky Jeleny Ostapenkové. "Hrozně se na zápas těším, ale vzhlížím k němu jako ke každému jinému. Nehraje roli, jestli je tam Češka nebo Američanka. Nechám tam úplně všechno a těším se na to," dodala Strýcová.

"Naposledy jsme hrály na Spartě a byl to velký boj," připomněla Siniaková loňský duel, ve kterém byla po dvouapůlhodinové bitvě úspěšnější Strýcová. "Bude důležité chytnout začátek, ale počítám s tím, že to bude další dlouhý zápas," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články