Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Snad mě prohry doženou ke zlepšení už na následujícím grandslamu, doufá Bouzková

Nadějně rozehrané 1. kolo Roland Garros vítěznou tečkou neozdobila a pošesté ze sedmi startů kousala vyřazení po prvním utkání. Přesto tenistka Marie Bouzková, juniorská šampionka US Open, neztrácí víru ve vlastní schopnosti.

Marie Bouzková na Roland Garros
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

Na nedávném grandslamu v New Yorku prohrála v 1. kole ve třech setech a stejně dopadla i v Paříži. "Můžu říkat, že je špatné prohrávat, anebo naopak, že se tomu hodně blížím a příště to vyjde. Pořád se snažím hrát svoji hru, rozvíjet se a snad mě prohry už třeba příště doženou k tomu, že se mi bude hodně dařit už na následujícím grandslamu," hodnotila 46. hráčka světa, což je její žebříčkové maximum.

Střetnutí úvodního dne Roland Garros, které se kvůli koronaviru koná až na podzim, začala v osmistupňovém chladu, větru a za drobného deště. Bouzková přišla na kurt v teplé bundě a první gem dokonce odehrála v teplákách. "Určitě se shodneme, že je velká zima, hodně jsem ji cítila. Moc ji nemám ráda, snažila jsem se být co nejvíc v teple. Tepláky jsem měla, protože jsem po rozehrání byla ve sprše a snažila jsem se nenastydnout," vysvětlila pražská rodačka.

Kvůli zimě si dokonce nechala po druhém setu přinést teplou vodu a udělala si do lahve čaj. "Normálně ho nenosím, ale bez něj to tentokrát nešlo," uvedla.

V první sadě se s těžkými podmínkami vyrovnala lépe než Estonka Kaia Kanepiová. "Ona se v tak extrémním počasí moc necítila a já si s tím poradila mnohem líp," přikývla.

Postupně se ale počasí zlepšilo a obrátil se i vývoj zápasu. "Ona začala hrát mnohem líp, hrála agresivně, šlapala do toho a nedělala chyby."

Do areálu má povolen vstup tisícovka diváků. Bouzková mezi nimi nikoho z vlastních fanoušků neměla. "Bohužel ne, ale při utkání tam byl trenér a asi dalších šest trenérů, kteří mi fandili. Měla jsem podporu a škoda, že se to nepodařilo," litovala.

V Paříži stejně jako nedávno v New Yorku žijí hráčky v takzvané bublině, aby se vyvarovaly nemoci covid-19. Podle Bouzkové je ve Francii systém o něco méně přísný. "V New Yorku měli větší pořádek," srovnávala a dodala: "Možná je to hůř organizované, ale jinak je neskutečné, že můžeme hrát takový krásný grandslam."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články