Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Siniaková zaskočila Pavljučenkovovou a je ve 3. kole Roland Garros, Krejčíková vyřadila Strýcovou

Po skalpu Lauren Davisové si Kateřina Siniaková připsala další vítězství a zajistila si místenku ve třetím kole Roland Garros. Rusku Anastasiji Pavljučenkovovou porazila poprvé v kariéře, konkrétně 6:3 a 6:4, a zkorigovala vzájemnou bilanci na 1:3. V další fázi turnaje je také Barbora Krejčíková, jež zdolala v českém derby Barboru Strýcovou 6:4, 3:6, 6:3.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP autor: Alfredo Falcone

V duelu předních deblistek měla zkušenější Strýcová lepší vstupy do setů. V každém z nich šla do brejku, ale k úspěchu dotáhla jen druhý. V první sadě otočila Krejčíková stav z 1:4, ve třetí rychle smazala ztrátu z prvního gemu a rozhodla brejkem na 4:2.

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková ukončila zápas po 2 hodinách a 42 minutách díky chybě Strýcové a poprvé v kariéře postoupila na grandslamu do 3. kola. "Strašně moc si toho vážím a mám radost," řekla Krejčíková.

O osmifinále bude hrát s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, které k utkání 2. kola nenastoupila zraněná Serena Williamsová z USA. "Nevěděla jsem, na koho jdu. Nedívám se na rozlosování," doplnila stroze.

Strýcová hrála nachlazená z předchozích dnů, kdy v Paříži panovala zima a pršelo. "Mám něco na průduškách, praská mi v uších, ale utkání to neovlivnilo. Tenisově to byl docela kvalitní zápas, ale z mé stany ne úplně stoprocentní," hodnotila chraplavým hlasem.

Přesto plánuje hrát ve čtvrtek čtyřhru v páru s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej, s kterou tvoří první nasazený pár. "Musím zatnout zuby a jít i skrz takové překážky. Doufám, že mi bude trošku líp," dodala.

Aktuálně 114. singlistka světa Krejčíková by se měla díky postupu do 3. kola poprvé v kariéře posunout do první stovky žebříčku dvouhry. Na grandslamu hrála hlavní soutěž singlu poprvé předloni v Paříži (1. kolo) a letos v Austrálii (2. kolo). Mohla nastoupit i na US Open, ale kvůli koronaviru do New Yorku neletěla.

Siniaková si vyšlápla na Pavljučenkovovou  

Siniaková profitovala z 35 nevynucených chyb Pavljučenkovové, pětkrát jí navíc vzala podání. Po hodině a čtvrt slavila třetí postup do 3. kola Roland Garros v řadě, o osmifinále bude hrát s pátou nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska.

"S Nasťou je to pokaždé divoké, protože hraje agresivně. Snažila jsem se ji dostat do pohybu, což se mi dařilo. Jsem ráda, že jsem to uhrála ve dvou setech," komentovala Siniaková.

O osmifinále bude hrát s pátou nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska, která po tříhodinovém vítězství nad Italkou Sarou Erraniovou opustila dvorec na vozíku. "O detailech nevím, ale má den na zotavení a Kiki je většinou ready," má jasno česká tenistka.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková zdolala Strýcovou, ve 3. kole v Paříži je i Siniaková

Tenisový grandslamový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka, dotace 38 milionů eur):

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Wawrinka (16-Švýc.) - Koepfer (Něm.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:1, Korda (USA) - Isner (21-USA) 6:4, 6:4, 2:6, 6:4, Fritz (27-USA) - Albot (Mold.) 6:3, 6:2, 6:4, Gaston (Fr.) - Nišioka (Jap.) 6:4, 7:6 (7:4), 3:6, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo: Krejčíková (ČR) - Strýcová (32-ČR)
6:4, 3:6, 6:3, Svitolinová (3-Ukr.) - Zarazúaová (Mex.) 6:3, 0:6, 6:2, Pironkovová (Bulh.) - S. Williamsová (6-USA) bez boje, Schmiedlová (SR) - Azarenková (10-Běl.) 6:2, 6:2, Podoroská (Arg.) - Putincevová (23-Kaz.) 6:3, 1:6, 6:2, Anisimovová (25-USA) - Peraová (USA) 6:2, 6:0, Alexandrovová (27-Rus.) - Sharmaová (Austr.) 6:3, 6:3, Siniaková (ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 6:4, Bertensová (5-Niz.) - Erraniová (It.) 7:6 (7:5), 3:6, 9:7.

Čtyřhra - 1. kolo: Kristýna Plíšková, Kužmová (13-ČR/SR) - Paarová, Wachaczyková (Rum./Něm.) 6:2, 2:6, 6:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články