Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Siniaková přijde o post světové deblové jedničky. Přeskočí ji hned několik soupeřek

Doba, kdy se Kateřina Siniaková pyšnila pozicí světové jedničky ve čtyřhře, skončí. Tedy minimálně pro teď. Českou tenistku po grandslamovém Roland Garros předstihnou minimálně Francouzka Kristina Mladenovicová a Maďarka Timea Babosová, které společně postoupily do semifinále pařížského grandslamu. Naopak Siniaková s Barborou Krejčíkovou jako obhájkyně titulu vypadly hned v prvním kole, kde jejich výkon poznamenala nemoc druhé jmenované.  

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Juergen Hasenkopf

Siniaková bude mít po French Open v žebříčku 6540 bodů, Mladenovicová jich už má jistých 6840 a její maďarská parťačka 6760. Před obě se ještě může posunout Belgičanka Elise Mertensová, která je na Roland Garros stále ve hře s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Turnajové dvojky Mladenovicová a Babosová v semifinále s australsko-čínským párem Samantha Stosurová, Čang Šuaj prohrály první set 3:6. Ve druhé sadě dovolily soupeřkám jen jednu hru, ale ve třetím setu musely dotahovat ztrátu 1:4. To se jim povedlo a díky výhře 7:3 v tie-breaku postoupily.

Po vyřazení Siniakové měla šanci dostat se do čela deblového žebříčku také Barbora Strýcová, která ale se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu vypadla na pařížské antuce ve třetím kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články