Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Siniaková přidala další titul ze čtyřhry. S Gauffovou ovládly Roland Garros

Kateřina Siniaková s Cori Gauffovou vybojovaly triumf na Roland Garros. Na pařížské antuce si poradily s Italkami Sarou Erraniovou a Jasmine Paoliniovou 7:6 a 6:3. 

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková vyhrála s Gauffovou čtyřhru na Roland Garros

Osmadvacetiletá Siniaková zvítězila v Paříži už v letech 2018 a 2021 s Barborou Krejčíkovou. Gauffová získala první deblový titul v kariéře. Za triumf obdržely šek na 590 000 eur (asi 14,5 milionu korun). Hráčky se daly dohromady poté, co jejich dosavadní spoluhráčky Australanka Storm Hunterová a Američanka Jessica Pegulaová nemohly na turnaji startovat kvůli zranění.

"Jsem ráda, že jsem tu mohla hrát další finále. Odehrály jsme zde úžasné zápasy. Užívala jsem si každý moment," řekla na kurtu Siniaková. "Děkuji i Coco za to, že jsme si mohly spolu zahrát. Je to úžasná hráčka. Věřím, že spolu ještě někdy hrát budeme," doplnila česká tenistka.

"Bylo to mé třetí (deblové) finále a konečně úspěšné. Děkuji Kateřině, že si se mnou zahrála. Daly jsme se dohromady dva dny před turnajem. Bylo to na poslední chvíli," uvedla Gauffová, loňská vítězka dvouhry na US Open.

Ziskem osmého grandslamového titulu se Siniaková přiblížila v historickém českém žebříčku Heleně Sukové, která má o jeden triumf více. V čele je s 12 deblovými vítězstvími Jana Novotná.

Siniaková s Gauffovou neudržely v prvním setu dvakrát náskok brejku a sada dospěla do zkrácené hry. V ní česko-americký pár ztrácel 3:5, poté ale díky čtyřem míčkům za sebou vývoj otočil a ujal se po necelé hodině vedení.

Ve druhém setu získaly Siniaková s Gauffovou náskok 4:1. Přestože v sedmé hře o servis přišly, Italky vzápětí šanci na srovnání při podání Erraniové nevyužily. Česko-americká dvojice následně využila při servisu Gauffové první mečbol.

Paoliniová prohrála na Roland Garros i druhé finále. V sobotu nestačila v utkání o titul ve dvouhře na světovou jedničku a obhájkyni titulu Polku Igu Šwiatekovou.

Budoucí spolupráce?

"Radost byla veliká. Neřešila jsem, jestli tam je angličtina, nebo čeština. Obě jsme si to moc přály a povedlo se. Pro ni to bylo i poprvé, takže tam také nechala na kurtu všechno. Tvořily jsme dobrý pár, agresivní a ukazovalo se to i v těch zápasech," řekla Siniaková.

Od světové trojky a vítězky loňského US Open ve dvouhře Gauffové se dočkala pochvaly. "To jsem ráda. Věřím, že jsem dobrá deblistka. Myslím, že to teď dokazuji a že se dokážu přizpůsobit jakékoliv hráčce. Je pravda, že od více hráček slyším, že jsem nepříjemná. Musím si asi sebe víc vážit. Jsem ráda, že to takhle ty soupeřky berou a že jsem dobrá deblistka," uvedla Siniaková.

Navzdory úspěšnému vystoupení na Roland Garros spolu ve Wimbledonu Siniaková s Gauffovou hrát nebudou. Česká tenistka je již domluvená s jinou Američankou Taylor Townsendovou, ke Gauffové by se měla vrátit Pegulaová. Rodačka z Hradce Králové by se ale další spolupráci nebránila.

"Ještě jsme neměly šanci se o tom pobavit. Věřím, že ale příležitost nastane. Jak už jsem říkala na kurtu, budu určitě moc ráda, když si spolu nějaký další turnaj zase zahrajeme," dodala Siniaková.

Čtyřhra – finále:

Gauffová, Siniaková (5-USA/ČR) – Erraniová, Paoliniová (11-It.) 7:6 (7:5), 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články