Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sedmnáctiletá Anisimovová senzačně rozstřílela Halepovou. Povolila jí pouhých šest gemů

Je známa nejlepší čtyřka tenistek, které se utkají na Roland Garros v semifinále. A překvapivě mezi ní není obhájkyně titulu a světová trojka Simona Halepová. Favorizovanou Rumunku ve čtvrtfinále vyřadila teprve sedmnáctiletá Američanka Amanda Anisimovová po setech 6:2 a 6:4. Ve druhém ženském čtvrtfinále Ashleigh Bartyová zdolala Madison Keysovou 6:3 a 7:5.

Talentovaná sedmnáctiletá tenistka Amanda Anisimovová
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

Anisimovová je nejmladší semifinalistkou grandslamového turnaje od roku 2007, kdy mezi čtveřici nejlepších prošla na Australian Open Nicole Vaidišová. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Markéta Vondroušová a Britka Johanna Kontaová.

Už nyní je jisté, že na Roland Garros bude slavit zbrusu nová grandslamová šampionka. Poprvé od roku 1976 navíc čeká všechny čtyři tenistky v Paříži semifinálová premiéra. Zkušenost ze zápasu o finále má jen Kontaová, která si zahrála semifinále na Australian Open a ve Wimbledonu.

Anisimovová se stala první tenistkou narozenou po roce 2000, která kdy na grandslamovém turnaji postoupila do semifinále. V Paříži se může stát první náctiletou vítězkou Roland Garros po Chorvatce Ivě Majoliové, která v Paříži vyhrála v roce 1997.

Je nám líto, video expirovalo.
Anisimovová zaskočila světovou trojku Halepovou, v mužích jde dál Djokovič i Thiem

"Tohle je upřímně řečeno víc, než jsem si kdy mohla přát. Byl to jeden z nejlepších zápasů, co jsem odehrála," řekla Anisimovová na kurtu.

Proti Halepové nastoupila od počátku aktivně a agresivní hrou soupeřku tlačila. Od stavu 2:2 získala sedm gemů v řadě a ve druhé sadě vedla už 3:0. Halepová sice dokázala srovnat na 4:4, v desáté hře si ale počtvrté prohrála podání a zápas ztratila.

S třiadvacetiletou Bartyovou se Anisimovová, které ve světovém žebříčku patří 51. místo, na okruhu WTA ještě nikdy neutkala. Semifinálové zápasy jsou v Paříži na programu v pátek.

French Open v Paříži (antuka, dotace 42,7 milionu eur):

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Halepová (3-Rum.) - Anisimovová (USA) 2:6, 4:6, Bartyová (8-Austr.) - Keysová (14-USA) 6:3, 7:5.

Smíšená čtyřhra - semifinále:

Čchan Jüng-žan, Dodig (Tchaj-wan/Chorv.) - Melicharová, Soares (1-USA/Braz.) 6:2, 6:1.

Junioři:

Dvouhra - 3. kolo:

Cobolli (It.) - Forejtek (2-ČR) 6:4, 3:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články