Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Šafářová si zahraje i druhé finále, ve čtyřhře vyřadila Hlaváčkovou s Hradeckou

Paříž – Nad očekávání dobrá forma zastihla na Roland Garros Lucii Šafářovou. Česká tenistka už ve čtvrtek vybojovala postup do svého prvního grandslamového finále ve dvouhře a stejně se jí dařilo i v deblu. Ve spolupráci s Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyřadila v semifinále French Open českou dvojici Andrea Hlaváčková – Lucie Hradecká po setech 6:2, 5:7 a 6:4.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters

V zápase s Hlaváčkovou a Hradeckou strávila Šafářová na kurtu dvě hodiny a deset minut. V rozhodující třetí sadě vzaly za stavu 5:4 servis Hradecké. V nedělním finále čtyřhry se Šafářová s Mattekovou-Sandsovou střetnou s australsko-kazašskou dvojicí Casey Dellacquaová, Jaroslava Švedovová, která si s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou poradila 6:3 a 6:2.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou už letos ovládly Australian Open, kde získaly svůj první grandslamový titul a nyní mají šanci na další. Šafářová navíc může do finále čtyřhry vstupovat už jako grandslamová vítězka ve dvouhře.

Lucie Šafářová:

Lucie Šafářová"Zápas nebyl nejkratší a bylo tam opravdu vedro. Nějak se to zvládlo. Asi bych si dobrovolně dvouhodinový trénink nedala, ale být ve finále čtyřhry je úžasné, takže jsem za to moc ráda. Nebylo příjemné hrát proti Češkám, zvlášť když šlo o finále grandslamu, ale myslím, že to proběhlo v pohodě."

Třináctá nasazená se probojovala poprvé do grandslamového finále a v sobotu se v něm střetne se Serenou Williamsovou. Američanka, která se potýká s nachlazením, na rozdíl od české tenistky ani netrénovala.

Obě soutěže v jeden rok na French Open dokázala vyhrát naposledy domácí Mary Pierceová v roce 2000. V Paříži se daří i deblové partnerce Šafářové Mattekové-Sandsové, která s Mikem Bryanem vyhrála smíšenou čtyřhru. 

Čtyřhra - semifinále:

Šafářová, Matteková-Sandsová (7-ČR/USA) - Hlaváčková, Hradecká (9-ČR) 6:2, 5:7, 6:4, Dellacquaová, Švedovová (12-Austr./Kaz.) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články