Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

S klackem proti tanku v Paříži. Kristýna Plíšková vyzve Serenu Williamsovou

Kristýna Plíšková hned v 1. kole French Open narazí na velmi silnou protivnici, nastoupí totiž proti bývalé světové jedničce a legendě "bílého sportu" Sereně Williamsové. Na centrálním dvorci Philippa Chatriera chce nerozehranou soupeřku, která se postupně vrací do kolotoče WTA po loňském porodu, minimálně potrápit. Do pavouku Roland Garros vstoupí také Tomáš Berdych, Markéta Vondroušová a Denisa Allertová. Přímý přenos utkání Kristýna Plíšková - Serena Williamsová sledujte přibližně od 14:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.  

Kristýna Plíšková
zdroj: AP autor: Paul White

Sestra šesté nasazené Karolíny, která v pondělí porazila Barboru Krejčíkovou 7:6 a 6:4, se na premiérové měření sil s americkou hvězdou těší. "Za los jsem ráda, protože jsem s ní nikdy nehrála. Budeme na centru, což je super. Vždy na něm hraji lépe," uvedla Plíšková.  

Šestadvacetiletá rodačka z Loun si věří. Už jen proto, že se favorizovaná soupeřka od zmíněného porodu objevila na kurtu pouze v Indian Wells a v Miami, kde shodně ztroskotala ve druhém kole. "Netuším, v jaké je formě. Dostala jsem nicméně spoustu zpráv od známých s tím, že můžu vyhrát. A já si myslím, že mají pravdu," pokračovala s úsměvem.  

Proti třiadvacetinásobné grandslamové šampionce má jednoznačný plán. "Budu se snažit dobře podávat, chodit do returnu a čekat na možnost brejku. Ale bude to těžké, protože Serena má jeden z nejlepších servisů na světě. Uvidíme, co se stane," dodala Plíšková. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kristýna Plíšková: Za los jsem ráda, se Serenou jsem ještě nehrála

Zápas s Williamsovou přijde na řadu jako třetí po dohrávce utkání desetinásobného vítěze Roland Garros Rafaela Nadala s Italem Simonem Bolellim, které se nestihlo dohrát kvůli dešti. Španěl opanoval první dva sety poměrem 6:4, 6:3, ale ve třetím prohrává 0:3.

Po ženách nastoupí Berdych proti domácímu Jérémymu Chardymu. Vondroušová s Rumunkou Anou Bogdanovou a Allertová s Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou se představí jako čtvrté v pořadí na kurtech číslo 4 a 5.

Úterní program (začátek v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Čilič (3-Chorv.) - Duckworth (Austr.), Nadal (1-Šp.) - Bolelli (It.), Kristýna Plíšková (ČR) - S. Williamsová (USA), Chardy (Fr.) - Berdych (17-ČR), Halepová (1-Rum.) - Riskeová (USA).

Kurt Suzanne Lenglenové: Shapovalov (24-Kan.) - Millman (Austr.), Šarapovová (28-Rus.) - Hogenkampová (Niz.), Tuan Jing-jing (Čína) - Garciaová (7-Fr.), Mahut (Fr.) - Del Potro (5-Arg.).

Kurt č. 1: Muguruzaová (3-Šp.) - Kuzněcovová (Rus.), Johnson (USA) - Mannarino (25-Fr.), Görgesová (11-Něm.) - Cibulková (SR), Mayer (Arg.) - Benneteau (Fr.).

Kurt č. 4 - 4. zápas: Bogdanová (Rum.) - Vondroušová (ČR).

Kurt č. 5 - 4. zápas: Sasnovičová (Běl.) - Allertová (ČR).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články