Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Ruský souboj ovládla Kasatkinová, v semifinále vyzve Šwiatekovou. Čilič vyřadil Rubljova

Roland Garros zná kompletní kvarteto semifinalistek. Martinu Trevisanovou a Cori Gauffovou doplnily Darja Kasatkinová s Igou Šwiatekovou. Prvně jmenovaná porazila v duelu ruských tenistek Veroniku Kuděrmětovovou a poprvé v kariéře postoupila na grandslamu mezi čtyři nejlepší. Dvacátá nasazená zdolala krajanku 6:4, 7:6. Světová jednička Šwiateková deklasovala 6:3, 6:2 Jessicu Pegualovou z USA a vyhrála 33. zápas v řadě. Marin ČIlič bude hrát semifinále po výhře nad Andrejem Rubljovem 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6

Darja Kasatkinová na Roland Garros
zdroj: REUTERS

Šwiateková den po jednadvacátých narozeninách bez větších problémů potvrdila roli favoritky. Pegualovou porazila za hodinu a půl. "Za poslední rok jsem se toho hodně naučila. Cítila jsem, že jen nebe je pro mě limitem, takže jsem teď více svobodnější. V mé mysli se toho hodně změnilo. Uvědomila jsem si, že mohu být světovou jedničku a dokážu se s tím vypořádat. To je docela pěkné zjištění," řekla Šwiateková.

Vítězka French Open z roku 2020 na čtvrté místo v počtu výher za sebou odsunula Justine Heninovou z Belgie. Před Šwiatekovou už jsou pouze Američanky Venus Williamsová (35 vítězství) a Serena Williamsová (34).

Kasatkinová vyřadila krajanku Kuděrmětovovou a poprvé v kariéře prošla do grandslamového semifinále. Dvacátá nasazená může na Roland Garros triumfovat jako první Ruska po Marii Šarapovové v roce 2014. Proti Šwiatekové nastoupí už ve čtvrtek. "Bude to další hora ke zdolání, další milník. A možná je lepší, že hrajeme takhle brzo a nebudu mít moc času o zápase přemýšlet," uvedla Kasatkinová. První dvojici pro čtvrteční semifinále už v úterý vytvořily Italka Martina Trevisanová a Coco Gauffová z USA. Obě si o grandslamové finále zahrají poprvé v životě.

Mezi muži se k jistým semifinalistům Rafaelu Nadalovi a Alexanderu Zverevovi přidal Čilič. Třiadvacátý hráč světa proti Rubljovovi zaznamenal 33 es a 88 vítězných míčů, ale i 71 nevynucených chyb.

Vyrovnaný střet rozhodl až tie-brejk v páté sadě, kde Čilič dominoval poměrem 10:2. Stal se tak čtvrtým Chorvatem v historii, který se v tzv. Open éře probojoval na Roland Garros do semifinále. V boji o své čtvrté grandslamové finále v kariéře se třiatřicetiletý Chorvat utká s vítězem večerního duelu mezi Casperem Ruudem z Norska a Holgerem Runem z Dánska.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka, dotace 43,6 milionu eur):

Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále:
Kasatkinová (20-Rus.) - Kuděrmětovová (29-Rus.) 6:4, 7:6 (7:5), Šwiateková (1-Pol.) - Pegulaová (11-USA) 6:3, 6:2.

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále:
Čilič (20-Chorv.) - Rubljov (7-Rus.) 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články