Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosol: Paříž mám nejradši, asi se mi tady hraje nejlépe

Paříž - Lukáš Rosol za sebou nemá nejpovedenější vstup do sezony, v hlavní soutěži zatím vyhrál devět z 24 zápasů. Věří však, že v Paříží, na jeho nejmilejším grandslamu, se jeho forma zlomí. Do druhého grandslamu roku vstoupil dobře a v prvním kole postoupil přes Švéda Eliase Ymera.

Lukáš Rosol
zdroj: AP autor: Christophe Ena

"Výsledky tenhle rok nebyly zatím úplně nejlepší, ale věřím, že to přijde. Je to otázka času, že nahraju zápasů více, co potřebuju ke své hře a k pohodě, a že to bude lepší," řekl devětadvacetiletý Rosol v útrobách centrkurtu na Roland Garros po výhře v 1. kole. "Začátky jsou pomalé a doufám, že budou lepší konce," řekl.

Právě kvůli většímu počtu odehraných zápasů Rosol před Roland Garros odehrál před týdnem kvalifikaci turnaje v Ženevě. Do té na okruhu ATP naskočil po dvou a půl letech. "To už je nějaký ten pátek. Bylo to zvláštní, turnaj ještě nezačal, tak jsme se tomu smáli," řekl a dodal: "Svým způsobem jsem rád, že je (kvalifikace) nemusím hrát, ale neříkám, že to nemůže přijít. Teď jsem rád, že jsem v hlavních soutěžích."

Čtyřicátý hráč světa doufá, že se třeba na French Open odrazí k lepším výsledkům. Právě antukový grandslam patří k jeho oblíbenějším. "Paříž mám rád. Asi se mi tady hraje nejlíp, vyrůstal jsem na antuce, to se tomu přičítá," uvažoval Rosol. "Když se to rozjede, tak to mám ve svých rukou a můžu hrát dobrý tenis," řekl.

V hledišti tentokrát sedí pouze jeho kondiční trenér David Vydra. S koučem Ctislavem Dosedělem byl v Ženevě a připravoval se před turnajem. "Stejně se na grandslamech moc netrénuje, už jenom tak ladí, tak jsme se takhle dohodli," vysvětlil.

Od poloviny ledna je Rosol otcem syna Andrého, kterého má s moderátorkou Michaelou Ochotskou. "Je to trošku změna, ale tenisu dávám stejně, akorát volný čas nevěnuju kamarádům a něčemu, ale jsem s nimi," řekl.

Zařadil se mezi tenisové rodiče, jako je Švýcar Roger Federer, ale rodinu zatím po světě nevozí. Na turnajích je každý den v kontaktu se svými nejbližšími přes telefon a internet. "Malého už to taky zajímá, protože tam něco svítí. Už se přetáčí, sem tam si něco řekne, ale není mu rozumět. Dělá pokroky, je zdravý, má přes osm kilo," sypal ze sebe pyšný otec.

A na konec letošního roku plánují s Ochotskou svatbu. "Máme pár termínů, ale čekáme, co vyjde, jak se bude vyvíjet moje sezona," prozradil Rosol. Roli rodiče si užívá. Sice nespí v noci se synem, aby byl fit na trénink, ale pokud je čas, vyjde si s kočárkem. "Jo, to je super, to je relax," usmál se Rosol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články