Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Přiblíží se Veselý duelu s Nadalem? V cestě stojí Bautista

Paříž - Jiří Veselý bude na French Open bojovat o druhou osmifinálovou účast na grandslamu v kariéře a o možný souboj s antukovým králem Rafaelem Nadalem. K tomu musí ve 3. kole od 11:00 porazit jiného Španěla, sedmnáctého nasazeného Roberta Bautistu. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

S loňským osmifinalistou French Open prohrál Veselý v minulém roce oba vzájemné duely, ale pokaždé se hrálo na tvrdém povrchu. "Je to atypický Španěl. Nehraje přelifty, ale spíš placky. Je to velmi inteligentní hráč. Budu muset být trpělivý, super podávat a v každém případě něco změnit proti minulým zápasům," řekl Veselý.

Třiadvacetiletý svěřenec trenéra Jaroslava Machovského postoupil na French Open poprvé do třetího kola a po vyřazení Tomáše Berdycha zůstal posledním českým zástupcem v pavouku mužské dvouhry. Osmifinále grandslamu hrál jen loni ve Wimbledonu.

V případě výhry by Veselý narazil nejspíš na devítinásobného vítěze Roland Garros Nadala, který bude hrát s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim.

Páteční program program French Open (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Muguruzaová (4-Šp.) - Putincevová (27-Kaz.), Basilašvili (Gruz.) - Nadal (4-Šp.), Schwartzman (Arg.) - Djokovič (2-Srb.), V. Williamsová (10-USA) - Mertensová (Belg.).

Kurt Suzanne Lenglenové: Zeballos (Arg.) - Goffin (10-Belg.), Rogersová (USA) -Mladenovicová (13-Fr.), Pouille (16-Fr.) - Ramos (19-Šp.), Wozniacká (11-Dán.) - Bellisová (USA).

Kurt č. 3, 1. zápas: Veselý (ČR) - Bautista (17-Šp.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články