Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pokračování v turnaji riskem? Federer zvažuje, že z Roland Garros odstoupí

V sobotním nočním duelu sice Roger Federer postoupil přes Němce Dominika Koepfera do osmifinále Roland Garros, ale není si jistý, zda bude v turnaji pokračovat. Legendární Švýcar se vrací po dvou loňských operacích kolena a soustředí se zejména na travnatou část sezony s vrcholem ve Wimbledonu. Přímý přenos utkání Markéta Vondroušová – Paula Badosová sledujte přibližně od 12:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Roger Federer na Roland Garros
zdroj: AP autor: Thibault Camus

Federer absolvoval ve 3. kole s Koepferem tříapůlhodinovou bitvu. Zápas, jenž se hrál na prázdném kurtu Philippea Chatriera a skončil tři čtvrtě hodiny po sobotní půlnoci, vyhrál 7:6, 6:7, 7:6 a 7:5. Pro dvacetinásobného grandslamového šampiona to bylo teprve šesté utkání během 17 měsíců, z nichž většinu vynechal kvůli problémům s kolenem.

Už před startem Roland Garros prohlásil, že od sebe na pařížské antuce příliš neočekává a že jeho hlavním cílem je Wimbledon, který začíná 28. června. "Musíme to zanalyzovat a rozhodnout se, zda pokračování v turnaji není moc velký risk. Jestli by nebylo lepší si odpočinout," řekl Federer, jenž má v plánu od 14. června hrát na trávě v Halle.

"Protože nemám mezi Paříží a Halle týden pauzu jako obvykle, musíme rozhodnout, co je pro mě z hlediska Wimbledonu nejlepší," doplnil osminásobný vítěz z londýnské trávy. "Mám za sebou zápas, v němž jsem mohl jít do pátého setu, a těžko říct, v jakém stavu bych se druhý den probudil. Je to zajímavá situace, abych to řekl mírně. Rozhodně teď zažívám jiné časy než dřív." 

Federer se má v příštím zápase střetnout s Italem Matteem Berrettinim o postup do čtvrtfinále, v němž může narazit na aktuálního vládce světového tenisu Novaka Djokoviče. Srb stejně jako další Federerův velký rival Rafael Nadal ze Španělska ještě v Paříži neztratil set.

"Byl bych rád v Rafově nebo Novakově kůži, protože si mohou říct: 'Cítím se dobře, hraju dobře, vítězím.' Já ale tento pocit teď nemám. Tohle všechno jsou pro mě postupné kroky v mém comebacku," dodal jeden z nejlepších tenistů historie, jenž oslaví v srpnu čtyřicetiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články