Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Pochvala pro Krejčíkovou od legendy. Hraje starobylý tenis, ale platí to, řekla Navrátilová

Po triumfu na Roland Garros převzala Barbora Krejčíková pohár z rukou tenisové legendy Martiny Navrátilové. Vítězka z let 1982 a 1984 psala Krejčíkové po celou dobu turnaje zprávy a vyzdvihla její pestrou hru. "Předávat titul krajance bylo něco speciálního. Jsem za ni samozřejmě moc šťastná," uvedla. 

Martina Navrátilová předává Barboře Krejčíkové trofej pro vítězku Roland Garros
zdroj: REUTERS autor: Susan Mullane-USA TODAY Sports

"Tenis cítí. Hrávala lepšího debla než singla, vidí kurt jinak geometricky a má cit. Může přidat ránu nebo taky ubrat rychlost, dát kraťasy. Má prostě výborný cit pro míč. Hraje starobylý tenis, ale platí to, s razancí," řekla Navrátilová o Krejčíkové v rozhovoru pro Českou televizi.

Vyzdvihla tenisovou náturu Krejčíkové. "To je něco extra, opravdu speciálního. Pamatuje si dobré věci, které jí pomáhají. Ty, které jí nepomáhají, změní, okamžitě ty chyby spraví. Má fantastickou hlavu, to se nedá naučit, musí to mít a pak se to dá podporovat, ale je to z vnitřku. Říkala, že to má od maminky, takže to má v sobě dlouhou dobu," řekla Navrátilová.

Vítězka French Open z let 1982 a 1984 by ráda viděla, kdyby Krejčíková o něco častěji využívala možnosti ukončit míč voleji. "Chtěla jsem ji popostrčit víc do sítě, pár míčů mohla zahrát volejem, ale nechala míč padnout. Ale to přijde. Aleš (trenér Kartus) se s ní snaží to takhle dělat, aby šla víc dopředu. Ale nepotřebovala to, vyhrála i takhle. To je něco!" řekla Navrátilová.

Je nám líto, video expirovalo.
Martina Navrátilová o hře Barbory Krejčíkové na Roland Garros

Navrátilová předávala Krejčíkové v sobotu pohár Suzanne Lenglenové. "Když Petra (Kvitová) vyhrála (Wimbledon), tak jsem jí tleskala z tribuny, ale tohle je něco jiného. Dávat krajance pohár v Roland Garros, to bylo něco speciálního," radovala se vítězka 167 turnajů ve dvouhře.

Krejčíkovou zná Navrátilová podle svých slov sedm osm let, "Když byla ještě juniorka," řekla. "Pak vyhrávala debly a říkám si: 'Ta je tak šikovná, proč nemůže hrát líp i v singlu?' A teď se to otočilo. Hrála fantastický tenis posledních osm měsíců a pořád se vylepšovala," řekla Navrátilová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články