Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plíškové zatím pařížská antuka nesedí: Snad se to v zápasech otočí

Loni se v Paříži cítila v trénincích dobře, při zápasech tomu však bylo naopak a prošla až do semifinále. Teď v přípravě marně hledá pohodu. Karolína Plíšková, která je šestou nasazenou hráčkou grandslamového turnaje, doufá, že se to v zápasech změní. "Možná je lepší to mít naopak, tak uvidíme," uvedla, a když ne… "tak to vybojuju," dodala.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: /Dita Alangkara

Od středy se připravuje v areálu Rolanda Garrose – po setu si tu tréninkově zahrála s bývalou světovou jedničkou Victorií Azarenkovou z Běloruska, s obhájkyní titulu Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska, domácí Kristinou Mladenovicovou i s vítězkou z roku 2009 Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. A ani jednou nevyhrála.  

"Všechny hrajou na antuce dobře. Takže to není ideální měřítko, ale doufám, že nějaké sety přidám v zápase," řekla Plíšková. Ale přiznala: "Zatím to není moc dobrý. Přijde mi, že mi to neletí. Je to takový těžký tenis. Nenašla jsem ten správný timing. Údery docela dobré, ale v gamech se trochu ztrácím. Servis taky nějak nepíše. Není to ono."  

K pondělnímu zápasu ale hledí pozitivně. "V zápase se to vždycky zvedne, i když jsou třeba tréninky před tím blbý. Dokážu se trochu víc kousnout. Doufám, že se to v utkání zlepší. Budu bojovat a věřím, že i bojovností se dá vyhrát, pokud nebudu zrovna hrát v zápase dobře," dodala Plíšková s tím, že i loni se tu několika zápasy protrápila k výhře.  

Má za sebou vydařenou antukovou část sezony. Vyhrála v hale ve Stuttgartu, v Madridu prohrála až v semifinále s Petrou Kvitovou. O kolo dříve vyřadila světovou jedničku Simonu Halepovou z Rumunska. "Sebevědomí tam je," řekla Plíšková.  

Los bere jako danou věc a nemyslí na to, že když postoupí přes Krejčíkovou může ve druhém kole narazit na další krajanku Lucii Šafářovou. "To je pro mě ještě momentálně hodně daleko," řekla Plíšková.  

Jednu jistotu ale má. Polská rozhodčí Marta Mrozinská, která ji v Římě svým chybným rozhodnutím rozčílila tak, že jí po zápase nepodala ruku a o umpire rozbila raketu, její zápasy už rozhodovat nebude. Napsala si ji totiž na listinu rozhodčích, které nechce. "Wozniacká mi říkala, že už jich tam pár má. Já mám zatím jenom tuhle. I když mi rozhodčí v minulosti třeba zkazili zápasy, neudělala bych to. Ale tohle mi přišlo tak za hranou, že jsem ji tam hodila," řekla Plíšková, která za to, že neudržela nervy, dostala pokutu (údajně sto tisíc Kč) a stejnou částku poslala na charitu.  

A k výši pokuty od vedení WTA dodala. "Myslím, že si hodně uvědomili svoji chybu, proto to bylo takhle mírné."


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články