Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plíšková si chce vylepšit bilanci na French Open, ve hře je i post světové jedničky

Praha - Bez přehnaných cílů vyrazí tenistka Karolína Plíšková do Paříže na Roland Garros. Na druhém grandslamu sezony dosud vyhrála jen dva zápasy a letos by na neoblíbené antuce chtěla vylepšit své maximum. Teoreticky může na turnaji útočit na první místo ve světovém žebříčku.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/Lebeda Pavel

"V Paříži jsem dosud nepřešla přes druhé kolo, takže cíle si rozhodně nedávám přemrštěné. Pokud tuhle bilanci vylepším, budu spokojená," uvedla Plíšková před nedělním startem turnaje. Před rokem Plíšková vypadla v prvním kole stejně jako v letech 2012 a 2013, v ročnících 2014 a 2015 vyhrála vždy jeden zápas.

Na antuce se české jedničce nedaří. Letos na klouzavém povrchu odehrála osm zápasů s bilancí 4:4. Nejdále se dostala v Římě, kde vypadla ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. "Výkony v Římě mi dodaly sebevědomí a byly nejlepší, které jsem letos na antuce předvedla. Včetně toho se Svitolinovou, byť to na postup nestačilo," řekla Plíšková. "Dokázala jsem si, že i na antuce můžu hrát nebezpečný tenis," dodala. 

Loňská finalistka US Open měla skvělý vstup do sezony. Vyhrála v Brisbane, hrála čtvrtfinále Australian Open a triumfovala v Dauhá. Přidala semifinále v Indian Wells i v Miami a je druhá v pořadí sezony pro Turnaj mistryň.

"První tři měsíce byly velmi vydařené jak po tenisové, tak po kondiční stránce. Udělala jsem velký kus práce a v mnoha ohledech se zlepšila," pochvaluje si Plíšková. V pořadí dvouhry WTA je třetí, ale má velkou šanci se po Roland Garros posunout na druhé místo a může zaútočit i na post jedničky. Na Angelique Kerberovou ztrácí 935 bodů.

Aby měla šanci Němku předstihnout, musela by postoupit minimálně do finále a doufat v brzké vyřazení Kerberové, která loni vypadla už v prvním kole a letos odepisuje jen deset bodů. V Paříži ale zatím nedosáhla na žádný velký výsledek a ani samotné město nepatří mezi její nejoblíbenější. "Zatím nic extra, tak doufám, že se to letos změní," řekla svěřenkyně kouče Davida Kotyzy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články