Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Plíšková se po bouřce na kurt nevrátila. Už není co natrénovat, říká kouč Kotyza

Paříž – Není to její nejoblíbenější povrch, přesto čtyři zápasy na pařížské antuce dokázala Karolína Plíšková ubojovat. Ve čtvrtfinále narazí na Caroline Garciaovou z Francie, a pokud chce uspět, musí se podle trenéra Davida Kotyzy zlepšit. Kupříkladu ze servisu dělala méně bodů, než bývá zvyklá. Podle Kotyzy chyby začínaly v hlavě.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

"Po tom šťouchání je potřeba něco zahrát. Jestli chce Kája uspět, dobře si uvědomuje, že bude muset hrát," řekl Kotyza.

Plíšková měla zamluvený kurt na hodinu a půl, ale už po polovině času ji vyhnala bouřka ve chvíli, kdy ladila servis. Po dešti už se na dvorec nevrátila a zamířila do svého apartmánu. "Myslím, že to stačilo. Tady už není moc co natrénovat. Spíš jsme si řekli věci, které jsou klíčové a důležité," řekl devětačtyřicetiletý Kotyza.

Kotyza: Hlavu drží bojovnou

V předešlých kolech měla turnajová dvojka za soupeřky žebříčkově slabší tenistky. Na méně oblíbené antuce nedominovala, jak by tomu bylo asi na betonech, a zápasy strhávala na svoji stranu odhodláním. "Teď po nepodařeném antukovém začátku si myslím, že je to dobré znamení. Hlavu drží bojovnou, i když nehraje podle svých představ. Bez toho se na Roland Garros uspět nedá," řekl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková prošla s problémy do čtvrtfinále French Open

Trošku se potýkala s jednou ze svých největších zbraní, se servisem. "Jakmile není úplně naladěná, nepoužívá moc nohy. Nadhoz jí pak střílí dopředu a hraje placky, které často končí v síti. Je to řetězec, který ale začíná u naladění v hlavě," podotkl trenér.

Proti rychle hrající Garciaové bude právě podání důležité. Letos v Dauhá se o něj česká hráčka proti Francouzce mohla opřít a zvítězila. "Tam servírovala hodně povedeně. Bude asi potřebovat podobný výkon i tady," mínil Kotyza.

V minulých duelech Plíšková někdy využívala o pauzách tzv. taháky od kouče s mentálními i taktickými radami. I ve středu je bude mít v tašce. "Ale už tam toho bude hodně málo. Teď už můžeme papíry zahodit a musí hrát," zopakoval Kotyza.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články