Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pála o Vondroušové: Umí hrát tenis, to asi vše vystihuje nejlíp

Jen slova chvály má pro Markétu Vondroušovou fedcupový kapitán Petr Pála. Její postup do finále pařížského grandslamu označil za "super" a vyzdvihl její výborný cit pro míč. "Hraje intuitivně a lehkou, šikovnou rukou. Umí hrát tenis, to asi vše vystihuje nejlíp," shrnul Pála.

Markéta Vondroušová s Petrem Pálou
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Hraje hrozně solidně celý rok, což dodává sebevědomí. Hraje kvalitněji, ale pořád má samozřejmě rezervy, což je dobrá zpráva," řekl Pála.

Vondroušová prohrála prvních deset míčů a Kontaová pak netrefila nahraný forhend. "To byl důležitý míč. Poté už se chytla a dostala se do zápasu, ale kdyby prohrávala 0:3, tak by to bylo těžší," uvedl Pála. Ještě dvakrát dotahovala Vondroušová ztrátu podání, ale pokaždé uspěla. "Nechala ji čuchnout a pak ji dorazila," pronesl Pála.

Rozvahu, klid a instinkt oceňuje na Vondroušové Vladislav Šavrda, manažer klubu I. ČLTK Praha, kde hráčka trénuje. Její výhru nad Britkou Johannou Kontaovou označil za vítězství hlavy. "Zápas byl klasickou ukázkou výhry rozvahy a klidu, když pominu první dva gemy, kdy panovala počáteční nervozita. Maky zápas skvěle vedla, protože úderově a co se týče razance se Kontaová jevila lepší, ale nezvládla to," konstatoval Šavrda.    

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová: Na to, jak jsem v závěru udržela nervy, jsem hrozně pyšná

V nedávné minulosti přibrzdily Vondroušovou zdravotní problémy. Podle Šavrdy pomohlo, že si uvědomila, že potřebuje vedle tenisového i kondičního trenéra a fyzioterapeuta. "Naštěstí pochopila brzy, že musí dbát i na věci kolem, i na stravování, a stala se poměrně brzy profesionálkou," pochválil hráčku Šavrda.

Pála i Šavrda doufají, že Vondroušová v sobotu zvedne nad hlavu vítěznou trofej. K titulu potřebuje porazit Australanku Ashleigh Bartyovou. "Čeká ji moc těžká práce. Ashleigh hraje pestrý, chlapský tenis a je vyspělejší," řekl Šavrda.

"Budou to šachy," podotkl Pála. Předpokládal, že Bartyová si dokáže lépe než ostatní soupeřky poradit s účinným zkrácením hry Vondroušové. "Bude mít odpověď na kraťasy, kterými Markéta holky ničí, protože umí náběh k síti a tam smeč i volej. Pořád ale je (Vondroušová) levačka a může ji krásně přehrát zezadu," prohlásil Pála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články