Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nosková i Kolář postoupili v Paříži z kvalifikace do hlavního turnaje

Sedmnáctiletá Linda Nosková i o sedm let starší Zdeněk Kolář si zahrají poprvé hlavní soutěž grandslamového Roland Garros. Vítězka loňské juniorky v Paříži prošla do turnaje dospělých z kvalifikace, v níž v posledním zápase porazila pětadvacetiletou slovenskou tenistku Rebeccu Šramkovou ve dvou setech 6:3, 6:2. Z kvalifikací si na sedmnáctý pokus poradil i Zdeněk Kolář, jenž v posledním kole vyřadil Itala Franca Agamenoneho 6:3, 6:4. Slavný antukový turnaj začíná v neděli.

Linda Nosková
zdroj: Instagram.com/lindynoskova

Nosková loni v červnu ovládla dvouhru juniorek v Paříži jako čtvrtá Češka. V tomto týdnu v kvalifikaci vyřadila tři soupeřky a uspěla jako jediná z českých žen. Poprvé si na grandslamu zahraje mezi dospělými.

"Vždycky jsem snila o tom, že budu na grandslamu a že ho jednou vyhraju. A teď mám možnost," řekla Nosková webu Tenisový svět. "Popravdě jsem nečekala, že bych dokázala postoupit do hlavního turnaje. Před kvalifikací jsem nehrála nic moc, měla jsem tam výbuchy, ani v tréninku mi to moc nešlo. Tady se mi ale vše daří konstantně, takže zatím dobré," doplnila svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy.

Nosková, 185. hráčka žebříčku, vyřadila Šramkovou za necelou hodinu. Talentovaná česká tenistka proměnila pět brejkbolů, sama neudržela servis jednou na začátku prvního setu. Stala se tak nejmladší úspěšnou kvalifikantkou na Roland Garros od roku 2009. Tehdy uspěla Michelle Larcherová de Britová z Portugalska ve věku 16 let a 128 dní.

Kolář také zvládl poslední krok a kvalifikací na grandslamu prošel na sedmnáctý pokus.

V hlavní soutěži by se mělo v Paříži představit osm Češek a tři Češi. Nosková doplnila obhájkyni titulu Barboru Krejčíkovou, nad níž ale kvůli zranění lokte visí stále otazník, Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovou, Kateřinu Siniakovou, Terezu Martincovou, Karolínu Muchovou a Marii Bouzkovou. Kolář se připojil k Jiřímu Veselému a Jiřímu Lehečkovi.

Kvalifikace tenisového Roland Garros v Paříži:

Ženy - 3. kolo: Nosková (ČR) - Šramková (SR) 6:3, 6:2.

Muži - 3. kolo: Kolář (23-ČR) - Agamenone (It.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články