Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nadal má na dosah Federerův rekord, titul z Roland Garros však chce i Djokovič

Roland Garros vyvrcholí očekávaným soubojem tenisových titánů. V pařížském finále se totiž střetne o Pohár mušketýrů antukový král Rafael Nadal ze Španělska s prvním hráčem světa Srbem Novakem Djokovičem. Přímý přenos utkání sledujte od 15:00 na ČT 2 a webu ctsport.cz.

Rafael Nadal na Roland Garros
zdroj: ČTK/Panoramic autor: JB Autissier

Nadal bude usilovat o jubilejní 100. výhru v Paříži a již 13. titul, Djokovič může turnaj vyhrát podruhé. A jde také o celkový počet grandslamových titulů. Nadal má šanci 20. vavřínem vyrovnat rekord Švýcara Rogera Federera, Djokovič by se jim přiblížil 18. titulem.

"Neumím předpovídat budoucnost. Vím, že mě čeká zápas s Novakem a musím se oproti předchozím duelům ještě zlepšit, protože to by mi nestačilo. To je můj cíl, na to se soustředím, jinak to bude velmi složité," řekl čtyřiatřicetiletý Nadal.

Djokovičovi trochu nahrávají do karet letošní podmínky. Vzhledem k posunutí turnaje kvůli koronaviru z jara na podzim je chladno a míč tolik neskáče. "Nedostane se nad ramena tak často. Ale podívejte, bez ohledu na počasí, pořád proti mně stojí Rafa, jsme ve finále a je to na antuce," konstatoval třiatřicetiletý Srb.

Ve vzájemné bilanci vede Djokovič nad Nadalem 29:26. V grandslamovém finále se potkávají podeváté a bilanci mají nerozhodnou 4:4. Na pařížské antuce se v rozhodujícím utkání střetli dvakrát a v letech 2012 i 2014 uspěl Nadal.

Djokovič je ve finále Roland Garros poprvé od roku 2016, kdy získal svůj jediný pařížský titul. "Každé grandslamové finále je ohromné, ale nemyslím si, že mě čeká největší životní utkání. Rozhodně chci vyhrát," uvedl Djokovič.

Nadala zkusí zastavit na dvorci Philippea Chatriera, který zná Španěl nejlépe ze všech, byť je kurt po rekonstrukci. "Hrál jsem na něm nejčastěji, což mi určitě pomáhá, ale i Novak to na něm umí. Je jedním z nejobtížnějších možných soupeřů a tenhle scénář na poslední zápas se mi líbí. Chci předvést to nejlepší," má jasno španělský tenista.

Utkání začne v 15:00 a vítěz obdrží stejně jako šampionka ženské dvouhry 1,6 milionu eur (zhruba 43 milionů korun). Žebříček se měnit nebude, Djokovič zůstane s náskokem v čele, Nadal si udrží druhou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články