Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Na třetí pokus už světovou jedničku zdolala. Myslím si, že teď je můj tenis super, uvedla Siniaková

Ve třetím kole Roland Garros narazila na nejvýše postavenou hráčku žebříčku, ale na kurtu to nebylo znát. Kateřina Siniaková prolomila sérii neúspěchů a konečně prošla na grandslamu do osmifinále, když v Paříži zdolala Naomi Ósakaovou po setech 6:4 a 6:2. Dobrý pocit měla nejen ze samotného postupu, ale také ze své hry, která slavila vytoužený úspěch.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

Od začátku až do konce zápasu se držela proti japonské tenistce své důsledné a trpělivé hry od základní čáry. Soupeřka v delších výměnách nebyla tak přesná, a to Siniakové vyhovovalo.

"Myslím si, že teď je můj tenis super a celé dva poslední týdny hraju skvěle, takže jsem ráda, že jsem to dokázala i dnes předvést. Myslím si, že jsem se o hru mohla opřít a Naomi mi trošku pomohla, takže jsem ráda, že jsem toho využila," neskrývala nadšení Siniaková.

Přitom v utkání čelila i nepříjemným situacím, obzvlášť, když musela odvracet brejkboly. "V posledním gemu zrovna moc prvních servisů nebylo a samozřejmě jsem byla víc v defenzivě. Jsem hrozně ráda, že jsem to urvala. Bylo to celkově pro mě těžké, protože ona je agresivní a jakmile se mi míček úplně nepovedl, tak mě hned tlačila. Takže to byl nečekaný průběh, že to vyšlo takhle ve dvou setech," řekla k překvapivě rychlému duelu.

Jednoduchá nebyla ani koncovka, kdy Siniaková potřebovala utkání dopodávat. "Zakončit zápas bylo to nejtěžší, projít tu poslední čáru. Od stavu 4:2 jsem se snažila o to, abych myslela jenom na ten každý míček zvlášť. A bylo to opravdu složité, takže jsem ráda, že se mi to povedlo," prozradila.

Plán měla jasný. Hrát se soupeřkou dlouhé výměny a co nejvíc se udržet ve hře. "Snažila jsem se ji (Ósakaovou) držet co nejdál. Když už je v kurtu, tak má skvělé a precizní údery, tam už se často nemýlí. Byl to takový malý cíl dostat co nejvíc míčů na druhou stranu a držet ji daleko a jsem ráda, že jsem to vydržela celý zápas," pochvalovala si Siniaková.

Poprvé v kariéře tak zažila postup do čtvrtého kola grandslamu. "To je super. Jsem nadšená. Vždycky jsem byla ve druhém týdnu jen díky deblu a teď se to podařilo i v singlu, takže to je takový bonus navíc. Ale ještě není konec a doufám, že další zápas se mi povede ještě líp a že zase dokážu předvést dobrý tenis," doufala.

V dalším kole narazí na další "ranařku" Madison Keysovou. "Myslím si, že je to hodně agresivní hráčka, také má dobrý servis, forhend je její velká zbraň. Určitě do toho bude chodit, ať už to tam bude padat, nebo ne. Takže budu muset bojovat jako teď a budu se snažit využít svoji bojovnost a svoje nohy a doufám, že se mi to povede," uvedla Siniaková.

Po zápase s Ósakaovou si ale nejvíc cenila aktuální nálady. "Cítím se skvěle. Jsem nadšená, že to vyšlo a užívám si to," dodala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články